Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[c5 ] Dziwne wskazania na FIS-ie

Elektryka
ODPOWIEDZ
jabko_nb
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[c5 ] Dziwne wskazania na FIS-ie

Post autor: jabko_nb » 23 paź 2014, 22:21

Witam
pojawił się u mnie mankament w postaci wariacji wskaźnika średniego spalania na 100 km .
FIS pokazuje na wolnych obrotach bez dodawania gazu ani skoków obrotów silnika ,cały czas rosnące średnie spalanie ,nie zatrzymuje się tylko systematycznie wartość wzrasta nie zatrzymując się.Podczas jazdy FIS także zawyża i to bardzo mocno średnie spalanie bo wskazuje 13 -14 l w mieście a wg moich obliczeń z przebiegu ilości i ilości zalanego paliwa jest to ok 11.Czy można go jakoś zresetować wcześniej zawsze na postoju wskazywał tylko spalanie jakie miałem podczas jazdy i na pewno nie takie duże powyżej 12 l normalnej jazdy nie wskazywał mi .

Na Vagu nie mam żadnych błędów auto się zbiera jak powinno nie kopci nie ma żadnych niepokojących objawów zachowuje się tak jak przed pojawieniem się tego wkurzającego mankamentu .Może da się jakoś zresetować odpinając aku czy coś
Dodam ze w ostatnim czasie zmieniałem uszczelkę od dolotu ,oring odmy i podstawy olejowej wszystko posprawdzane i nie ma przedmuchów czy coś w tym stylu ,podciśnienia są dobrze popodpinane , przepustnica wyczyszczona i zaadaptowana. Mam pęknięte kolanko odmy minimalnie ale to nie ma raczej wpływu na wariację FIS-u .
Zastanawiam się czy dobrze podpiłem 2 wtyczki które nie wiem za co odpowiadają .
Są podpięte do jakiejś płyty z wężami przykręconej do samego kolektora dolotowego ,Brązową i zieloną ( patrząc od przodu samochodu .
Nie wiem też czy to normalne żeby po każdym przekręceniu kluczyka na zapłon piszczała przepustnica tak jakby się adaptowała na nowo
Dziękuje za wszelkie wskazówki

dzieje się mniej więcej tak jak na tym filmiku

kamilsdz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kamilsdz » 26 paź 2014, 06:47

U mnie w samym miescie też zawyża, a to że średnie rośnie na postoju to normalne ;) Zwiększa sie ilosc spalonego paliwa a dystans ten sam ;)

jabko_nb
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: jabko_nb » 27 paź 2014, 12:18

tyle ze wcześniej tak nie miałem , sama reakcja spalanie chwilowego była szybsza i srednie to srednie nie zmieniało sie do momentu jazdy

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl