Mam w swoim aucie z przodu żarówki H1 i H7 55W i chciałem kupić żarówki niebieskie 100W tylko nie wiem czy czegoś nie spale jak je włożę. Mój ojciec zmienił w VW Sharan'ie z 98 żarówki H4 z 55W na 100W i już jeździ jakieś dwa latka ponad i wszystko jest ok tylko po roku jedna się przepaliła ale po wymianie wszystko jest ok.
jak to ma się w Audi a6?
[A6] [C5] [1999 sedan] jakie żarówki 55W czy 100W
Dla żarówki o mocy 55W przy napięciu zasilania 12V popłynie prąd o natężeniu 4,5A jest to wartość znamionowa na jaką została zaprojektowana instalacja elektryczna w naszych samochodach. (proszę zobaczyć jakie są cienkie "kabelki"). Zmiana żarówki na 100W powoduje wzrost natężenia prądu płynącego n naszej instalacji aż do 8.33A czyli prawie o 100%. Następstwem tego mogą być przegrzane przewody, uszkodzone przełączniki świateł, przepalające się bezpieczniki itd. Przykład ten dotyczy zmiany dla jednego reflektora... :lol: A po drugie nie jest miłą rzeczą być ślepionym przez nadjeżdżający samochód z przeciwka :roll:
Audi A6 2.5TDI V6 - rewelka
Hello
Nie cudować i nie bawić się w żadne LED-y z Chin p prostu lipa i nie instalować mocniejszych można nabawić się innych problemów - poza tym na wyświetlaczu będzie info o spalonej żarówce przy założeniu mocniejszej żarówki i Led-ów
Proponuje zakup Philips Blue Vision - bardzo łądnie świecą i dają ciekawy efekt.
Pozdrawiam
Nie cudować i nie bawić się w żadne LED-y z Chin p prostu lipa i nie instalować mocniejszych można nabawić się innych problemów - poza tym na wyświetlaczu będzie info o spalonej żarówce przy założeniu mocniejszej żarówki i Led-ów
Proponuje zakup Philips Blue Vision - bardzo łądnie świecą i dają ciekawy efekt.
Pozdrawiam