grzanie lusterek i szyba tyl
grzanie lusterek i szyba tyl
Koledzy może banalne pytanie ale który bezpiecznik jest do ogrzewania lusterek i tylnej szyby?
Nie działają mi te opcje
Pozdrawiqm
Nie działają mi te opcje
Pozdrawiqm
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2003
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Witam. Jak to zdiagnozować eś, że jeżeli podgrzewanie szyby i lusterek nie działa oraz zapala się po jakimś czasie esp ze przyczyną jest regulator napięcia alternatora? Ja z tymi objawami walczę juz jakiś czas i nikt nie może nic ustalić. Dodam że mam takie samo autko i z takim silnikiem.marach8,
To samo jako hamulec elektryczny Audi A6 EPB. Naprawdę.
tego jak i wielu rzeczy w naszych autach nie da się logicznie wytłumaczyć.
Po co walczyć z wałkowanym problemem.
Ja tak miałem i po wymianie reglera ustało .
Na forum jest kilka wątków też na ten temat i też taka diagnoza.
Regler oczywiście musi iść oryginał bo kupiłem podrube za 70 pln i było to samo.
pozdrawiam
Po co walczyć z wałkowanym problemem.
Ja tak miałem i po wymianie reglera ustało .
Na forum jest kilka wątków też na ten temat i też taka diagnoza.
Regler oczywiście musi iść oryginał bo kupiłem podrube za 70 pln i było to samo.
pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2003
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: ŁUKASZ
- Rocznik: 2006
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Kontakt:
Przzede wszsytkim trzeba zczytać błędy... i w zależności co Ci się wyświetli szukać przyczyny. Jak będziesz miał walnięty bezpiecznik to też błąd się pojawi (ale nie w sterowniku silnika...).
Ja u siebie też szukałem, kombinowałem, sprawdzałem wiązki - bład w sterowniku nie znikał więc zmieniłem w końcu regulator na oryginał Valeo i jak ręką odjął, grzanie lusterek i szyby wróciło. 230zł regulator + 50zł wymiana i po sprawie. Nie ma sensu się z tym babrać bo w 99% przypadków to walnięty lub wsadzony nieprawidłowy regulator.
PS. u mnie błąd ESP nie wyskakiwał.
Ja u siebie też szukałem, kombinowałem, sprawdzałem wiązki - bład w sterowniku nie znikał więc zmieniłem w końcu regulator na oryginał Valeo i jak ręką odjął, grzanie lusterek i szyby wróciło. 230zł regulator + 50zł wymiana i po sprawie. Nie ma sensu się z tym babrać bo w 99% przypadków to walnięty lub wsadzony nieprawidłowy regulator.
A6 C6 3.0TDI quattro z wydechem by Street Lane Garage 

Ok rozumiem Cię ale niech ktoś da mi wskazówkę gdzie ulokowany jest bezpiecznik od grzania.luk330 pisze:Przzede wszsytkim trzeba zczytać błędy... i w zależności co Ci się wyświetli szukać przyczyny. Jak będziesz miał walnięty bezpiecznik to też błąd się pojawi (ale nie w sterowniku silnika...).
[ Dodano: 2016-08-25, 14:51 ]
luk330 pisze:Przzede wszsytkim trzeba zczytać błędy... i w zależności co Ci się wyświetli szukać przyczyny. Jak będziesz miał walnięty bezpiecznik to też błąd się pojawi (ale nie w sterowniku silnika...).
U mnie również nic nie ma na desce.
[ Dodano: 2016-08-25, 15:15 ]
Musi być koniecznie Valeo?A Bosh?luk330 pisze:Przzede wszsytkim trzeba zczytać błędy... i w zależności co Ci się wyświetli szukać przyczyny. Jak będziesz miał walnięty bezpiecznik to też błąd się pojawi (ale nie w sterowniku silnika...).
Litpat