Witam od niedawna jestem właścicielem A6 i jestem tu nowy . Posiadam 2.7 180KM 4x4 .
Dziś wsiadam do samochodu wyjechałem kawałek od domu i jedna wielka kupa dymu olej w tłumniku ..... po zatrzymaniu i diagnozie sprężarki ... zobaczyłem od strony dolotu olej pływający pod wirnikiem .... i minimalne luzy na ośce .... myslałem ze turbo ale wydaje mi sie ze to jest wina czego innego ... proszę bardzo o pomoc ...
błędy jakiś czas temu :
12597 ; 01025 ; 53225 ; 04120
Pozdrawiam Przemek
[ BPP 2.7 179 KM] Olej w tłumniku kopci na szaro ...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Henryk
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
Ja mam 2.0 tylko mówie że miałem taki objaw i okazała sie turbina .....
Padła przy 224tys teraz mam 227tys .... poprzedni własniciel mówił że jest nowa turbina.
Fakt wyglądała jak nowa ale po jej rozebraniu okazalo sie ze byla zrobiona na sztuke i wyczyszczona, do tego jakis debil jak ja zakładał do auta to nie dał uszczelek tylko jakas biała paste i to tez sie przyczynilo po czesci do uszkodzenia turbiny....
Z mojej turbiny zostal tylko korpus reszta nowa ...
Padła przy 224tys teraz mam 227tys .... poprzedni własniciel mówił że jest nowa turbina.
Fakt wyglądała jak nowa ale po jej rozebraniu okazalo sie ze byla zrobiona na sztuke i wyczyszczona, do tego jakis debil jak ja zakładał do auta to nie dał uszczelek tylko jakas biała paste i to tez sie przyczynilo po czesci do uszkodzenia turbiny....
Z mojej turbiny zostal tylko korpus reszta nowa ...