[ BDG 2.5 169 KM] dziwne klepanie w jednej głowicy pomocy
[ BDG 2.5 169 KM] dziwne klepanie w jednej głowicy pomocy
panowie sprawa wygląda następująco , czasem słysze dziwne klepanie w głowicy od strony filtra powietrza, nie wiem czy to hydraulika siada czy wałki, silnik chodzi rewelacyjnie odpala i jeżdzi świetnie nie ma żadnego kopcenia no po prostu jak książka pisze a tu jakieś dziwne klepanie ale nie zawsze i to jest dziwne, autko ma 320tyś przejechane , olej jest Mobila 5w30 poprzedni właściciel lał 10w40.
macie jakieś sugestie co to może być
macie jakieś sugestie co to może być
Ostatnio zmieniony 08 paź 2014, 21:34 przez kleisty, łącznie zmieniany 1 raz.
no tak bdg , tylko ze to słychać na ciepłym aucie ale nie zawsze a czasem cyka klekocze nie wiem jak to okreslic jak otworze maske to bardzo wyraznie to slychac, a te silniki nie maja problemów z walkami i hydraulika? moze mam zły olej no nie wiem boje sie zeby sie cos nie syplo bo narazie mnie nie stac na takie naprawy
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tonny
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
mają ale nie takie straszne jak poprzednikikleisty pisze:silniki nie maja problemów z walkami i hydraulika?
powiem ci że u mnie w AFB też slychać taki klekot po prawej stronie, wymieniłem wałki i całą biżuterię i dalej to samo, nie wiem co to może tak klepać. Ja się do tego przyzwyczaiłem, nie nasila się to, czasem może troche mniej słychać.
Wyszystko by wskazywało że jeden dwa popychacze nie są dosmarowane, a ściągają dekle wszystko wygląda ok olej na nich jest jak i na wałku i nic sie nie wyciera.
Zle wpisalem jest to bdg. Dzis chcialem nagrac ale jak na złość nic nie bylo slychac
[ Dodano: 2014-10-11, 14:04 ]
udało sie uchwycić dżwięk tego nieszczęsnego klepania , dziwi mnie to ze raz to słychać a raz nie wydaje mi sie że po ostrzejszej jeżdzie zaczyna tak klepać poniżej podaje link na youtube prosze o pomoc
[ Dodano: 2014-10-11, 14:04 ]
udało sie uchwycić dżwięk tego nieszczęsnego klepania , dziwi mnie to ze raz to słychać a raz nie wydaje mi sie że po ostrzejszej jeżdzie zaczyna tak klepać poniżej podaje link na youtube prosze o pomoc
autko juz prawie zrobione czekam na wałek rozrządu
powodem klepania była dżwigieńka a w sumie to jej brak, Silnik BDG a dzwigieńka spadła ponieważ pierścień który jest na wałku po prostu sie przesunoł i wyskoczyła dzwigieńka, po za tym wszystko w super stanie sam wałek tez elegancki niemal idealny po za tym że sie ten pierścień nawalił,
powodem klepania była dżwigieńka a w sumie to jej brak, Silnik BDG a dzwigieńka spadła ponieważ pierścień który jest na wałku po prostu sie przesunoł i wyskoczyła dzwigieńka, po za tym wszystko w super stanie sam wałek tez elegancki niemal idealny po za tym że sie ten pierścień nawalił,