[Użytkownik] fudzi1234 - sprawa wyjaśniona
-
michal_bst
- Forum Audi A6 / A7

[Użytkownik] fudzi1234 - sprawa wyjaśniona
Niestety w ciągu jednego dnia dałem się oszukać dwa razy.
Przelałem na jego konto 5 września 310 zł(z przesyłką) za zderzak - był na forum temat, że ma części do A6C5. Na forum użytkownik jest od dawna profile.php?mode=viewprofile&u=11950
Po jakimś czasie zacząłem się niecierpliwić. Dostałem sms, że wysłane kurierem. Mijają kolejne dni - dzwoni do mnie, że dostał zwrot. Ok, zdarza się. Wysłał kolejny raz paczkę, mijają dni, paczki nie ma. Proszę o numer listu przewozowego - cisza. 26 września napisał, że jeśli do godziny 20 nie dojdzie to odsyła kasę. 30 września informuje, że 1 października zrobi przelew. 1 października pisze, że nie wrócił z delegacji - do dzisiejszego dnia cisza. Pomimo, że już grożę policją.
Użytkownik fudzi1234 nie chciał zachować twarzy, chociaż dawałem mu szanse na zwrot wpłaconych pieniędzy. Tak po ludzku chciałem zamknąć temat - gość miał do mnie pretensje, że do niego wydzwaniam.
W środę idę na policje(jutro nie mam czasu na to).
Tak, wiem - dałem się przerobić jak ostatni osioł.
Ku przestrodze - jego ogłoszenia są również na OLX.PL
http://olx.pl/oferty/uzytkownik/wXHj/
Zdecydowanie nie polecam.
Przelałem na jego konto 5 września 310 zł(z przesyłką) za zderzak - był na forum temat, że ma części do A6C5. Na forum użytkownik jest od dawna profile.php?mode=viewprofile&u=11950
Po jakimś czasie zacząłem się niecierpliwić. Dostałem sms, że wysłane kurierem. Mijają kolejne dni - dzwoni do mnie, że dostał zwrot. Ok, zdarza się. Wysłał kolejny raz paczkę, mijają dni, paczki nie ma. Proszę o numer listu przewozowego - cisza. 26 września napisał, że jeśli do godziny 20 nie dojdzie to odsyła kasę. 30 września informuje, że 1 października zrobi przelew. 1 października pisze, że nie wrócił z delegacji - do dzisiejszego dnia cisza. Pomimo, że już grożę policją.
Użytkownik fudzi1234 nie chciał zachować twarzy, chociaż dawałem mu szanse na zwrot wpłaconych pieniędzy. Tak po ludzku chciałem zamknąć temat - gość miał do mnie pretensje, że do niego wydzwaniam.
W środę idę na policje(jutro nie mam czasu na to).
Tak, wiem - dałem się przerobić jak ostatni osioł.
Ku przestrodze - jego ogłoszenia są również na OLX.PL
http://olx.pl/oferty/uzytkownik/wXHj/
Zdecydowanie nie polecam.
Ostatnio zmieniony 13 paź 2014, 18:44 przez michal_bst, łącznie zmieniany 1 raz.
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
-
michal_bst
- Forum Audi A6 / A7

- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Silnik: 4.2 ASG 299KM
- Paliwo: Benzyna
-
michal_bst
- Forum Audi A6 / A7

Mazdomania, od dawna siedzę na volvoforum i kupiłem niepoliczalną ilość gratów do swoich łosi. Zawsze płaciłem przed wysyłką. Zawsze wysyłali - nigdy nie miałem problemów. Z resztą na forum inny handel też kwitnie i nawet się zdarzyło, że mi w ciemno wysyłali a ja się terminowo rozliczałem więc jakieś przyzwyczajenie wzięło górę.
Ja jestem w tym przypadku spokojny. Człowiek jest do zlokalizowania, a pieniądze do odzyskania. Bo co do tego drugiego przypadku to raczej wątpię, że odzyskam kasę za przepustnicę.
Ja jestem w tym przypadku spokojny. Człowiek jest do zlokalizowania, a pieniądze do odzyskania. Bo co do tego drugiego przypadku to raczej wątpię, że odzyskam kasę za przepustnicę.
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Silnik: 4.2 ASG 299KM
- Paliwo: Benzyna
michal_bst, ja też tutaj na forum nie raz wysyłałam kasę na konto, ale jako, że jestem modkiem i czytam wszystko co ludziom się chce klepać na klawiaturze, to wysyłam tylko takim którzy cały czas są/działają na forum.
Mam nadzieję, że tak jak piszesz kasę uda się odzyskać
Mam nadzieję, że tak jak piszesz kasę uda się odzyskać
Zapraszamy na Klub, forum Audi A8 - A8Team.PL
-
mrporpoise
-
michal_bst
- Forum Audi A6 / A7

W każdym razie mam nauczkę ja, a inni przestrogę. Dam znać jak już zamknę temat na dobre.
[ Dodano: 2014-10-08, 22:13 ]
Zgłoszenie poszło. Widniał w komputerze policyjnym. Nie powinno być problemów. Niedługo przyjdzie mu wezwanie do stawienia się na komisariacie i będzie miał ultimatum - wpłaca kasę i przynosi potwierdzenie = umorzenie albo dalsza szarpanina.
[ Dodano: 2014-10-13, 18:45 ]
Dostałem zwrot pieniędzy. Jutro idę na policję żeby umorzyli.
[ Dodano: 2014-10-08, 22:13 ]
Zgłoszenie poszło. Widniał w komputerze policyjnym. Nie powinno być problemów. Niedługo przyjdzie mu wezwanie do stawienia się na komisariacie i będzie miał ultimatum - wpłaca kasę i przynosi potwierdzenie = umorzenie albo dalsza szarpanina.
[ Dodano: 2014-10-13, 18:45 ]
Dostałem zwrot pieniędzy. Jutro idę na policję żeby umorzyli.
-
Anielski