[A6 C5 2004] drżące światła
[A6 C5 2004] drżące światła
Pytanko. Czy ktoś tak miał. Jak stoję na światłach przed ścianą, to widzę jak jeden snop światła z jednego reflektora lekko drży (silnik pracuje na wolnych obrotach). Sprawdzałem reflektor jest przykręcony mocno - nie rusza się. Może soczewka?
Michał - Warszawa
Być może masz to samo, co u mnie. Mianowicie po zdjęciu osłony lampy mogłem poruszać odbłyśnikiem góra- dół ( w drugiej odbłyśnik trzymał się sztywno). Po dokładnym sprawdzeniu okazało się, że ruchomy odbłyśnik nie był zaczepiony o trzpień silniczka odpowiedzialnego za regulacje świateł.
Może rozwiązałeś już ten problem a jeżeli nie to mam nadzieję, że coś pomogłem.
Może rozwiązałeś już ten problem a jeżeli nie to mam nadzieję, że coś pomogłem.
A6C6 3.0 TDI Quattro
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam.
Ja mam to samo w Liftowej A6, drga mi jedna soczewka, wyjąłem lampę, obadałem sprawę:
Stwierdzam że tak musi pozostać bo:
lampa mocno przykręcona
odbłyśniki również są sztywno
przymocowanie do silniczka ta kulka przegubowa jest dosyć ciasno
sama soczewka do odbłyśnika również przykręcona mocno
problemem okazał się sam SILNICZEK
rozebrałem go i stwierdziłem że:
Ma luzy na ośce i w żaden sposób tego nie idzie wyeliminować.
poprostu trzeba albo to zostawić albo
zaopatrzyć się w nowy silniczek:
bagatela ok 250zł ASO
Ja mam to samo w Liftowej A6, drga mi jedna soczewka, wyjąłem lampę, obadałem sprawę:
Stwierdzam że tak musi pozostać bo:
lampa mocno przykręcona
odbłyśniki również są sztywno
przymocowanie do silniczka ta kulka przegubowa jest dosyć ciasno
sama soczewka do odbłyśnika również przykręcona mocno
problemem okazał się sam SILNICZEK
rozebrałem go i stwierdziłem że:
Ma luzy na ośce i w żaden sposób tego nie idzie wyeliminować.
poprostu trzeba albo to zostawić albo
zaopatrzyć się w nowy silniczek:
bagatela ok 250zł ASO
-
- Forum Audi A6 / A7
No bez przesady drgania nie są tak ogromne jak w traktorze żeby poruszać snopem światła o 2m do góry 
Te drgania nie sa widoczne przy świeceniu na ścianę z odległości dalszej niż 5m, te luzy na silniczku są naprawdę minimalne i nie widzę powodu do ich wyeliminowania jedynie dla własnego spokoju i satysfakcji można się tego podjąć

Te drgania nie sa widoczne przy świeceniu na ścianę z odległości dalszej niż 5m, te luzy na silniczku są naprawdę minimalne i nie widzę powodu do ich wyeliminowania jedynie dla własnego spokoju i satysfakcji można się tego podjąć

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Maciej
- Rocznik: 1992
- Moje auto: 80 B4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 115KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Masz racje,ale gdy ma sie do czynienia z przypadkiem o którym pisze zibi70, to zkres tych drgań jest tak samo duży jak zakres regulacji poziomu swiecenia lamp.O takiej sytuacji i skutkach pisałem wyżej.teodor2424 pisze:No bez przesady drgania nie są tak ogromne jak w traktorze żeby poruszać snopem światła o 2m do góry![]()
Pozdro.