Jestem nowy na forum. Od kilku dni jestem posiadaczem audi a6 c6 2.4 i już mam problem. Okazało się że nie posiadam klucza do śrub zabezpieczających. Przekopałem całe auto i nic. szukałem wszędzie, więc prośba do Was abyście pomogli jak zdobyć ten klucz bo wkrótce zima i będzie zmienić kapcie. W załączeniu fotka wzoru śruby
klucz do śrub zabezpieczających
klucz do śrub zabezpieczających
Witam.
Jestem nowy na forum. Od kilku dni jestem posiadaczem audi a6 c6 2.4 i już mam problem. Okazało się że nie posiadam klucza do śrub zabezpieczających. Przekopałem całe auto i nic. szukałem wszędzie, więc prośba do Was abyście pomogli jak zdobyć ten klucz bo wkrótce zima i będzie zmienić kapcie. W załączeniu fotka wzoru śruby
![Obrazek]()
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- pan42
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2022
- Moje auto: Q5
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 2.0TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Tylko ASO, sprzedają nasadkę razem z 4 śrubami, koszt ok. 120 zł. Ja po zakupie i odkręceniu z wielkim trudem tych śrub je wywaliłem i założyłem normalne. Na Twoim miejscu tak jak pisze kolega bym kupił 4 śruby i zlecił wymianę, bo może się okazać, że spierdzielisz nasadkę jak koła nie były dawno odkręcane lub dokręcone na max.
Było przez 8 lat A6 C6 teraz A6 C7
Dzięki Panowie za podpowiedz.
Tak zrobiłem pojechałem do aso Audi i gość z działu sprzedaży części mi pomógł.
Przyniósł magiczną skrzyneczkę i dopasował nasadkę. Szybko odkręciłem śruby zabezpieczające i założyłem zwykłe. Sprawę załatwiłem za słowo DZIĘKUJĘ.
Takich ludzi jest mało a powinno być więcej.
Nadmienię że koleś z wulkanizacji chciał 30 zł od śruby tylko nie mógł dopasować klucza.
Tak zrobiłem pojechałem do aso Audi i gość z działu sprzedaży części mi pomógł.
Przyniósł magiczną skrzyneczkę i dopasował nasadkę. Szybko odkręciłem śruby zabezpieczające i założyłem zwykłe. Sprawę załatwiłem za słowo DZIĘKUJĘ.

Takich ludzi jest mało a powinno być więcej.