[ 100 C4 ] problem z rozrusznikem
-
- Forum Audi A6 / A7
[ 100 C4 ] problem z rozrusznikem
witam serdecznie jest to moj pierwszy temat.mam pewien problem z moim autkem,dzis rano chciałem odpalic i porazka..tylko dzwiek jakby rozrusznik załanczał ale krecił sie bez oporow,dodam ze zdazyło sie to nie pierwszy raz tylko ze tym razem nie chce załapac.podejzewam benedyx,a problem wiaze sie z wymontowaniem rozrusznika,jak go wyciagnac bez demontowania zbednych czesci?moze sie juz ktos z tym spotkał i nasunie mi jakis pomysł?moze wcale nie trzeba go wyjmowac? dodam jeszcze ze to c4 z 94 z silnikem 2.0 pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 30 sty 2009, 08:06 przez marcin87m4, łącznie zmieniany 3 razy.
Zeby sztywna byla furka,
w furce musi byc rozpórka
-
- Forum Audi A6 / A7
koledzy mam takie pytanko co do tego rozrusznika,dzis autko odpaliłem i udałem sie do mechesa,powiedział ze pewnie do wymiany benedyx szczotki i tulejki,ogolnie to regeneracja rozrusznika ,powiedział ze zrobi mi to za 180zł,jednakże nie da mi ani dnia gwarancji ponieważ mam instalacje LPG, i tu jest pytanie,co ma się rozrusznik do gazu??mowił ze za 2-3 miesiące bedzie to samo..
Zeby sztywna byla furka,
witam kolego oczywiscie wskazana regeneracji tak jak mowil bendix i pozostale czesci, jezeli chodzi o koszta to ja placilem 150 z wymontowaniem regeneraca i montaz ale mialem gwarancje na rok a tez mialem z gazem c4 tylko 2.3 jezdzilem nim 8 m-cy i nic sie nie dzialo i auto sprzedlem.szukaj innego fachowca zeby dal gwarancje no i jak mozesz to sobie wymontuj zawsze 100 taniej.pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
tez byłem takiego zdania i chciałem sam rozrusznik zawiesc no i sie nie udało połamałem 2 klucze a nie odkreciłem,ciezki dostep i niewiem czym to było dokrecane bo trzyma jak cholera u nas w płocku wszedzie kieruja mnie do tego jednego fachowca niby najlepszy a gwarancji nieda :-?
Zeby sztywna byla furka,