audi a6 c5 2004r oryginalny xenon brak poziomowania swiateł
właśnie sek w tm ze one sa za nisko kiepsko się śmiga nocą, i ciągle zastanawia mnie fakt ze nie wyświetla żadnego błędu ani nic z tych rzeczy a świrują skubane dziś dzwoniłem po mechanikach i mówili że mogą mi ustawić światła ale tych ustawień nie zapiszą po przez podłączenie do komputera masakra nie wiem jak mam sobie z tym poradzić , a wnerwia mnie to jest to jedyna rzecz która nie działa w moim audi 

- mwx
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Do kompa podłącza się tylko po to, by układ dynamicznego poziomowania ustawił je w pozycji dokładnie 50%. Nie ustawiasz komputerem pozycji świateł, robi się to mechanicznie, pokręcając regulatorami w lampie gdy silniczki są na tych 50%.
Postawienie auta na równej powierzchni, bez nadmiernego bagażu również spowoduje ustawienie silniczków w pozycji około 50%, zakładając że układ jest sprawny. Możesz spróbować wyregulować je na stacji diagnostycznej bez komputera, dla bezpieczeństwa innych użytkowników dróg dać nieco w dół (z resztą diagności zwykle lubią xenony ustawić nieco niżej, przyzwyczajeni pewnie do HID-druciarstwa na naszych drogach)
Postawienie auta na równej powierzchni, bez nadmiernego bagażu również spowoduje ustawienie silniczków w pozycji około 50%, zakładając że układ jest sprawny. Możesz spróbować wyregulować je na stacji diagnostycznej bez komputera, dla bezpieczeństwa innych użytkowników dróg dać nieco w dół (z resztą diagności zwykle lubią xenony ustawić nieco niżej, przyzwyczajeni pewnie do HID-druciarstwa na naszych drogach)