Witam,
Posiadam MMI Basic Plus i chce założyć 2G High lub 3G High.
Moje wymagania to HDD, kamera cofania, mile widziany @ czyli mapy google itp...
Moje pytanie co potrzebuje? Jakie koszta? i czy ktoś się podejmie (pw)
Wiem, że było dużo tematów na temat ale są "przestarzałe" itp... :P
Dodatkowo chce założyć FIS poliftowy ma być w kolorze i mieć możliwość sprawdzenia wskaźników itp... Jaki model szukać? na co zwrócić uwagę?
Pozdrawiam
Miana Navi na kolor- pare pytań
Miałem identyczne MMI, najpierw zrobiłem sobie MMI 2G, a po jakimś czasie MMI 3G.
Do 2G potrzebujesz: wyświetlacz MMI+ramka, interface MMI i uchwyt, zmieniarkę (jak nie masz) i AMI (opcja), radio, czytnik navi, uchwyt sterowników, klapkę do boczku w bagażniku, parę wtyczek, trochę kabelków i światłowodów.
D0 3G: wyświetlacz MMI+ramka, czytnik audi multimedia, panel MMI, gateway (lub tylko nowszy soft), radio 3G, parę wtyczek, trochę kabelków i światłowodów.
Jeśli byś chciał mieć @, a więc 3G+, to potrzebujesz czytnik audi multimedia z A8 D4 ze zmodyfikowanym softem, panel MMI (trochę inny niż do 3G), dodatkowo gateway 20 pinowy, alternator i klemę do akku.
Jeśli masz wzmacniacz bose, to do 3G i 3G+ trzeba go wymienić na poliftowy.
Jeśli masz klimatronik z LCD, to do 3G i 3G+ trzeba go wymienić na poliftowy.
Kamera cofania jest taka sama do 2G i 3G.
Każdy licznik poliftowy z kolorowym FISem do diesela będzie ci pasował.
Do 2G potrzebujesz: wyświetlacz MMI+ramka, interface MMI i uchwyt, zmieniarkę (jak nie masz) i AMI (opcja), radio, czytnik navi, uchwyt sterowników, klapkę do boczku w bagażniku, parę wtyczek, trochę kabelków i światłowodów.
D0 3G: wyświetlacz MMI+ramka, czytnik audi multimedia, panel MMI, gateway (lub tylko nowszy soft), radio 3G, parę wtyczek, trochę kabelków i światłowodów.
Jeśli byś chciał mieć @, a więc 3G+, to potrzebujesz czytnik audi multimedia z A8 D4 ze zmodyfikowanym softem, panel MMI (trochę inny niż do 3G), dodatkowo gateway 20 pinowy, alternator i klemę do akku.
Jeśli masz wzmacniacz bose, to do 3G i 3G+ trzeba go wymienić na poliftowy.
Jeśli masz klimatronik z LCD, to do 3G i 3G+ trzeba go wymienić na poliftowy.
Kamera cofania jest taka sama do 2G i 3G.
Każdy licznik poliftowy z kolorowym FISem do diesela będzie ci pasował.