Witam. Mam taki problem z radiem. Nie działa mi pokrętło od podgłaszania i to drugie od przełanczania stacji i regulacji audio. Dziwne bo tak wszystko chodzi ale te pokrętła nic. Włącze radie i nie ma nic w głośnikach ani szumu ani muzyki. Stacje normalnie można przełączyć tak samo płyta leci i zero dzwięku. Czy to wina radia czy szukać gdzieś indziej przyczyny ? jeśli to radio to nie ma problemu zamawiamdrugie i problem z głowy ale jeśli zamówie i nie będzie grało bo jednak coś innego jest na rzeczy ? jakieś sugestie ? jutro nagram film i pokaże o co chodzi .
Pedross86, czy twoje radio jest teraz kupione i nie działają potencjometry? Czy wcześniej nie było problemu z tym radiem? Czy w drzwiach (boczki)... masz logo "BOSE" ?
2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.
Auto jak kupiłem radio grało. Później musiałem odłączyć wszystkie wiązki w drzwiach bo blachy nadawały się do wymiany więc były przekładane. Tak na kratkach jest napis BOSE
[ Dodano: 2014-08-24, 23:09 ]
zaznaczę że w drzwiach wszystko działa jak należy czyli lampki i podświetlenia. Więc wiązki są na pewno podłączone jak należy...
[ Dodano: 2014-08-24, 23:14 ]
czy ten wzmacniacz z tyłu ma jakiś związek z tym że to nie działa wszystko? potencjometr czyli od podgłaszania to pokrętło ? no właśnie też nie działa tak jak na tym filmiku wszystko
Pedross86, to nie jest takie proste. Powinieneś podłączyć inne radio (nawet nie ORI), aby zobaczyć czy słychać głos z wiązce kabli. Jeśli będzie wina instalki to nie będzie działało. Krótko mówiąc... podpiąć i sprawdzić...to jedyne wyjście. (moim zdaniem)
Spróbuj jeszcze VAG'a i sprawdź błędy w radiu.
Ostatnio zmieniony 24 sie 2014, 23:36 przez Doc, łącznie zmieniany 5 razy.
2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.
w takim razie pozostaje mi podjechać na jakiś szrot gdzie mają takie radyjko i na miejscu podłączyć sprawdzić ok więc nie zamawiam na allegro bo szkoda kasy jeśli się okaże że i tak nie ma dźwięku. O to mi chodziło. Dzięki za pomoc
[ Dodano: 2014-08-24, 23:28 ]
na Vagu nie ma błędów
ostatnio tak rozmawiałem ze znajomym który był kiedyś na tym forum nawet znanym userem i mówi do mnie dlaczego nie spróbuje wejść w radio po przez Vaga i zmienić ustawienia. Podobno można wyłączyć i włączyć BOSE po przez Vaga właśnie. Prosił bym o wyjaśnienie tego. Jakie Logi i jak to zrobić, może to po prostu się coś przestawiło bo przecież wcześniej radio działało a po naprawie auta przestało. Tzn był akumulator odłączony na dłuższy czas i też spawanie karoserii było. Może jakieś spięcie albo spadek napięcia narobił bałaganu. Jeśli podłącze wzmacniacz oryginalny BOSE auto postoi dwa dni i aku pada. Cały czas jakby tykało coś tam koło wzmaczniacza właśnie.