Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Kocioł z elektryką

Elektryka
Adrian92
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Adrian92 » 03 wrz 2014, 19:02

kot919 pisze:Co do uciętego przewodu ... hmm ... może ktoś miał dodatkowe audio w samochodzie i po jego odłączenia po prostu je obciął ... ciężko powiedzieć jeżeli nie odkryjesz dokąd idzie przewód
W światłach przednich dołożone są jakieś paski ledowe które nie działają...
bendzji pisze:A górna lampka świeci? Według schematu te światełka do makijażu dostają 12v wspólnie z lampką przednia i tylną. 12 V do oświetlenia idzie ze sterownika centralnego zamka ( czyli tzw. modułu komfortu ) a on z bezpieczników i zamyka się koło.

Sprawdź te bezpieczniki co pisał kot919
no jest jakiś problem z tym bezpiecznikiem nr 38 - pokazuje mi tam 0.5 V

Obecnie mam rozebrane drzwi bo wymieniam ślizgi szyby i wyczyszcze microswitch w zamku bo te światełka w drzwiach się nie świecą. Ogarnę to i będziemy myśleć dalej jeżeli coś nie będzie działać.

Chyba, że wiecie gdzie szukać przyczyny niskiego napięcia na tym bezpieczniku 38.
Chcesz mieć coś dobrze zrobione ? Zrób to sam ! ;)

Awatar użytkownika
bendzji
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Michał
Rocznik: 2018
Moje auto: Inne
Nadwozie: Inne
Napęd: Brak
Skrzynia: Automat
Paliwo: Diesel

Post autor: bendzji » 04 wrz 2014, 12:01

Bezpiecznik 14 i 38 jest zasilany z tej listwy co masz ten kabel odcięty - 30 - czyli prąd jest cały czas z akumulatora.

Adrian92
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Adrian92 » 09 wrz 2014, 19:41

Oświetlenie działa. Rozebrałem też zamek i wyczyściłem mikrostyk, oświetlenie drzwi działa ale niestety ten "bolec" plastikowy jest już wystartry i raz łapie raz nie... nie wiecie czy mogę kupićgdzieś tylko ten element bez kupowania calego zamka ? I nie działa mi bzyczek od włączonych światek przy otwartych drzwiach ;/
Chcesz mieć coś dobrze zrobione ? Zrób to sam ! ;)

Awatar użytkownika
kot919
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Audi Forum
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: kot919 » 12 wrz 2014, 13:07

Adrian92 pisze:"bolec" plastikowy jest już wystartry i raz łapie raz nie... nie wiecie czy mogę kupićgdzieś tylko ten element bez kupowania calego zamka ?
Podpytaj Pisiego może ma jakiś na części <okok>
Adrian92 pisze: I nie działa mi bzyczek od włączonych światek przy otwartych drzwiach ;/
sprawdź czy na konektor 21 w niebieskim złączu licznika - powinno być tam GND po otwarciu drzwi ... jeżeli nie ma możesz spróbować podłączyć je na chwilę i zobaczyć czy odezwie się gong (jeżeli tak to pociągnij na krótko z lampki w nogach kierowcy) (przewód koloru zielono-żółty)

Sprawdź też w testach licznika czy w ogóle gong działa <okok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja