A6 C5 1,9 TDI, Brak grzania szyby tylnej.
A6 C5 1,9 TDI, Brak grzania szyby tylnej.
Witam. W mojej C5 nie grzeje mi tylna szyba. Podejrzewam, że to przekaźnik
Którego nie mogę zlokalizować. Wiem, że są pod kierownicą lecz nie wiem, który to konkretnie.

Regulamin !
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Przekaźnik znajduje się bezpośrednio w panelu klimatronikaSławek320 pisze:Witam. W mojej C5 nie grzeje mi tylna szyba. Podejrzewam, że to przekaźnikKtórego nie mogę zlokalizować. Wiem, że są pod kierownicą lecz nie wiem, który to konkretnie.
Zanim zaczniesz cokolwiek rozkręcać sprawdź bezpiecznik nr 26 (30A)
Jak będzie sprawny, to powinieneś wyciągnąć panel klimatronika i sprawdzić czy po jego prawej stronie (patrząc od frontu) na konekotor nr 1 przychodzi napięcie +12V (przewód biało żółty) ... po włączeniu grzania tylnej szyby na konektorze nr 2 (w tym samym złaczu - przewód biało-lliowy) powinieneś mieć również +12V
Przewody łatwo zlokalizujesz bo to jedyne o dużym przekroju (około 2,5mm2).
Jeżeli te napięcia będą występować tak jak napisałem to winne problemu jest albo okablowanie albo sama szyba.

- kot919
- Forum Audi A6 / A7
Jeżeli nie będzie napięcia na wejściu - to problem od bezpiecznika do paneluSławek320 pisze: I proszę powiedz mi, czy jeśli nie będzie napięcia w tych kablach za panelem to problem z przekaźnikiem ?
jeżeli nie będzie napięcia na wyjściu (po włączeniu grzania na panelu) - to problem przekaźnika w panelu klimatronika
Jeżeli będzie napięcie na wyjściu - to problem w okablowaniu od paneli do tylnej szyby, bądź samej tylnej szyby

Dodam, że bezpiecznik był sprawdzany, oraz pod nogami kierowcy okablowania. I tak napięcie już nie dochodziło. Ale sprawdzę to zobaczymy... Dziękuję Tobie bardzo.
[ Dodano: 2014-09-02, 21:28 ]
I z innej beczki pytanie. Od czego jest to okablowanie na zdjęciu ? W tej czarnej foli, co wychodzą z niej czerwony i szary przewód ?![Obrazek]()
[ Dodano: 2014-09-02, 21:28 ]
I z innej beczki pytanie. Od czego jest to okablowanie na zdjęciu ? W tej czarnej foli, co wychodzą z niej czerwony i szary przewód ?
Regulamin !
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
To na pewno nic fabrycznego ... więc ciężko będzie ustalić co toSławek320 pisze:I z innej beczki pytanie. Od czego jest to okablowanie na zdjęciu ? W tej czarnej foli, co wychodzą z niej czerwony i szary przewód ?

-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7