Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ MANUAL] Allroad 2.5 tdi manual reduktor mega dziwna spraw

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
Bykusa
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ MANUAL] Allroad 2.5 tdi manual reduktor mega dziwna spraw

Post autor: Bykusa » 01 wrz 2014, 19:07

Witam wszystkich po wielu godzinach czytania newsow ńie natknalem sie na rozwiazanie problemu, mianowicie mam allroad jw, pojechalem nim do niemiec po drodze swirowal ale nie o to chodzi, zmuszony bylem szybko wyjechac i zostawilem tam auto na 6 miesiecy.... Po powrocie auto bylo pelne wody od strony prawej i z przodu i z tylu, na desce swiecily sie katrolki abs esp i zawieszenia.Poczytalem ze w nogach pasazera jest komputer sterujacy tymi sprawami okazLo sie ze jest totalnie zalany zasniedzialy itp (siemens 4z7 927 755) auto normalnie odpala ale jak daje jakikolwiek bieg to nic sie nie dzieje zawieszenie wogole nie pracuje... Auto wrocilo na lawecie 1000km i nie mam pojecia czy to komp padl czy moze cos innego? Bardzo prosze kogos o jakias pomoc najchetniej na priv a jeszcze lepiej kom bo nie mam zielonego pojecia co zrobic, auto przed wyjeciem kompa normalnie jezdziło z tym ze zawieszenie esp abs wogole nie dzialaly, a po wyjecie i wsadzeniu zupelnie przestalo jezdzic bardzo prosze o pomoc...

Awatar użytkownika
Audi A6 Warsztat
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Zbigniew
Rocznik: 2008
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Audi A6 Warsztat » 02 wrz 2014, 13:03

Bykusa, Mnóstwo trudnej roboty przed Tobą. Musisz osuszyć i oczyścić wszystkie styki, przewody, no wszystko co jest związane z elektroniką auta. ECU, moduł komfortu i moduł od skrzyni na sto procent będziesz miał do wymiany, bo jeśli woda była w aucie długo to nie ma szans żeby sterowniki przeżyły i dało je się odratować. Moim zdaniem najlepiej będzie odstawić auto do elektronika bo ciężko będziesz miał samemu to ogarnąć.
Warsztat, naprawy Audi A6.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja