[ A6 C5] VAG rodzaje kabla ?
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7 
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Czyli kabel bez znaczenia?
A gdzie szukać tego interfejsu, który pójdzie bez kombinowania na windows 8?
[ Dodano: 2013-09-06, 01:10 ]
Nikt nie wspomoże?

A gdzie szukać tego interfejsu, który pójdzie bez kombinowania na windows 8?
[ Dodano: 2013-09-06, 01:10 ]
Nikt nie wspomoże?

Bo w życiu nie te chwile w których oddychamy są najważniejsze, lecz te w których dzięki ccco zapiera nam dech w piersiach... 
Myślmy...
Myślmy...
Witam!
Trochę odświeżę temat. Chcę zaopatrzyć się w kabelek do diagnostyki mojego samochodu - A6 C5 2002r.
Z tego co doczytałem w tym temacie, to zazwyczaj polecacie zwykły VAG KKL, do kupienia na allegro w granicach 30zł. W domu posiadam kabelek jak w linku poniżej
http://viaken.pl/pl/interfejs-fiat-ecu- ... -obd2.html
To też VAG KKL, z tym że jest przystosowany pod diagnozę Fiatów. Czy tym kabelkiem dam radę podłączyć się do AUDI? W interfejsach polecanych przez was nie ma przełącznika pomiędzy modułami (silnik, abs, poduszki), dlatego obstawiam, że musiałbym się podłaczyć jedynie w pierwszej pozycji kabla (czyli KKL/Engine).
Na stronie Viakena jest napisane, że:
"Interfejs współpracuje również z programami VAG-COM do wersji 409-1, VCDS Lite, VWTool, GMTool, AlfaDiag."
Czyli kabelek powinien być kompatybilny do mojego Audi? Sprostujcie jeśli się mylę![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
Pozdrawiam

Trochę odświeżę temat. Chcę zaopatrzyć się w kabelek do diagnostyki mojego samochodu - A6 C5 2002r.
Z tego co doczytałem w tym temacie, to zazwyczaj polecacie zwykły VAG KKL, do kupienia na allegro w granicach 30zł. W domu posiadam kabelek jak w linku poniżej
http://viaken.pl/pl/interfejs-fiat-ecu- ... -obd2.html
To też VAG KKL, z tym że jest przystosowany pod diagnozę Fiatów. Czy tym kabelkiem dam radę podłączyć się do AUDI? W interfejsach polecanych przez was nie ma przełącznika pomiędzy modułami (silnik, abs, poduszki), dlatego obstawiam, że musiałbym się podłaczyć jedynie w pierwszej pozycji kabla (czyli KKL/Engine).
Na stronie Viakena jest napisane, że:
"Interfejs współpracuje również z programami VAG-COM do wersji 409-1, VCDS Lite, VWTool, GMTool, AlfaDiag."
Czyli kabelek powinien być kompatybilny do mojego Audi? Sprostujcie jeśli się mylę
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
Pozdrawiam
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7 
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
W takim razie który kabel byłby najlepszy waszym zdaniem? Podany poniżej?
http://viaken.pl/pl/vag-usb-kkl-line-2- ... zarny.html
Czym ten kabel różni się od mojego, bo widzę, że ma tą samą dopiskę w opisie, mianowicie:
"Współpracuje z programami VAG-COM do wersji 409-1, VCDS Lite 1.2, VWTool, GMTool, Polski VAG (wszystkie wersje)"
Dodatkowo w tym swoim niebieskim znalazłem kolejną informację:
"UWAGA!!! to nie wszystko!
Po ustawieniu przełącznika w odpowiedną pozycję Interfejs działa jak VAG USB KKL współpracuje również z programami VAG-COM do wersji 409-1, VCDS Lite, VWTool, GMTool, AlfaDiag."
Więc czegoś tutaj nie rozumiem No chyba, że do diagnozy audi używamy innych programów niż te podane wyżej.
  No chyba, że do diagnozy audi używamy innych programów niż te podane wyżej.

http://viaken.pl/pl/vag-usb-kkl-line-2- ... zarny.html
Czym ten kabel różni się od mojego, bo widzę, że ma tą samą dopiskę w opisie, mianowicie:
"Współpracuje z programami VAG-COM do wersji 409-1, VCDS Lite 1.2, VWTool, GMTool, Polski VAG (wszystkie wersje)"
Dodatkowo w tym swoim niebieskim znalazłem kolejną informację:
"UWAGA!!! to nie wszystko!
Po ustawieniu przełącznika w odpowiedną pozycję Interfejs działa jak VAG USB KKL współpracuje również z programami VAG-COM do wersji 409-1, VCDS Lite, VWTool, GMTool, AlfaDiag."
Więc czegoś tutaj nie rozumiem
 No chyba, że do diagnozy audi używamy innych programów niż te podane wyżej.
  No chyba, że do diagnozy audi używamy innych programów niż te podane wyżej.Witam !
Jestem tutaj nowy. Mam pare pytań w zamian za godne odpowiedzi . Chce kupić kabel + soft do korekty licznika z pod grupy VW , rozchodzi sie o jak najwieksza ilość obslugiwanych licznikow od rocznika np 89 do 2008 ? Na allegro jest mnostwo tych kabli od 10 zl do nawet 1300 ? Co mozecie polecic ? Chce kupić cos dobrego . jestem zielony w tym temacie i chciałbym dobrze kupic i sie nie obudzic z reka w nocniku.

Jestem tutaj nowy. Mam pare pytań w zamian za godne odpowiedzi . Chce kupić kabel + soft do korekty licznika z pod grupy VW , rozchodzi sie o jak najwieksza ilość obslugiwanych licznikow od rocznika np 89 do 2008 ? Na allegro jest mnostwo tych kabli od 10 zl do nawet 1300 ? Co mozecie polecic ? Chce kupić cos dobrego . jestem zielony w tym temacie i chciałbym dobrze kupic i sie nie obudzic z reka w nocniku.
- 

rafal_m
- Forum Audi A6 / A7 
- Imię: Robert
- Rocznik: 2005
- Silnik: 3.0 220KM
- Skrzynia: S-tronic
- Kontakt:
Wydaje mi sie ze juz raz odpowiadalem na to pytanie...?salakp pisze:Witam !
Zapomnij o tym, ze audi po 2004 roku (B7,C6, itp) zrobisz kabelkiem za 150zl.
- 

daniel1997
- magik_29
- Forum Audi A6 / A7 
Witam 
Odświeżę temat. Mam a6 c5 z 1997 1,9tdi afn jaki kabelek zakupić pod win 7 i 8
aby łączył się z silnikiem modułem komfortu i można było za jego pomocą zakodować tempomat webasto i inne praktyczne przeróbki oraz odczytać kody błędów
Proszę o pomoc bo jest tego sporo na allegro ale nigdzie nie znalazłem wymagań systemowych lapka pod którym by chodził dany kabelek.

Odświeżę temat. Mam a6 c5 z 1997 1,9tdi afn jaki kabelek zakupić pod win 7 i 8
aby łączył się z silnikiem modułem komfortu i można było za jego pomocą zakodować tempomat webasto i inne praktyczne przeróbki oraz odczytać kody błędów
Proszę o pomoc bo jest tego sporo na allegro ale nigdzie nie znalazłem wymagań systemowych lapka pod którym by chodził dany kabelek.