Witam, Panowie wczoraj miałem dość poważnego dzwona i w związku z tym bede potrzebował kilku części blacharskich, zderzaka no i lamp przednich. Mam pytanie czy szukać lamp ori czy pokusić się o nowy zamiennik (zaznaczam że mam ksenon). Co myślicie o tych różnych wymyślnych lampach z ale gro z ledami czy ringami?
Ponadto mam pytanie co do blach i zderzaka. Czy ma sens szukanie używek w tym samym kolorze co mam samochód, czy jest szansa że po założeniu maski czy błotnika w kolorze nie będą się one odróżniały od reszty samochodu? gdzie szukać kodu lakieru?
Pozdrawiam.
Kupno lamp przednich
emiloski, szukaj lamp ori
bez zbędnych gadżetów bo do a6 nie bardzo pasują jakieś ringi czy ledy. Jeśli trafisz ori części blacharskie które nie były ponownie malowane to jest duża szansa że odcień będzie taki sam.Kolor lakieru znajdziesz w wnęce na koło zapasowe tam jest taka wlepka z kodami lub w książce serwisowej na pierwszej stronie.

- PiterekQuattro
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Nie kupuj tego badziewia typu devil eyes czy cos na przod wgl to nie pasuje do tego modelu. Najlepiej szukaj oryginalu... A z bi xenonem tez nic Ci nie odpowiem niemam pojecia. Z tymi elementami tez roznie bywa chcialem nabyc tylne drzwi niby nie malowane gosc mowil ale odcien zupelnie inny byl ppodjechalismy na moja prosbe do lakiernika i odrazu powiedzial ze malowane dlatego takie ladne jak nowe wygladaly.
Cześć. Audi A6 19''
- PiterekQuattro
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2006
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
Dokladnie jak kolega mowi. Lepiej kupic w innym kolorze a w super stanie i pomalowac a to juz da sie zrobic.
Cześć. Audi A6 19''
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysiek
- Rocznik: 2005
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 180KM
Ja szukałem błotników w dobrym stanie do przedlifta i bez powodzenia. Znajomy lakiernik namówił mnie na zamienniki ocynkowane - mówił, że są dobrej jakości i nie ma problemu z dopasowaniem. Koszt około 180zł i udało się dopasować tak, że nie widać różnicy. Skoro i tak będziesz malował to pomaluj coś nowego a powinno starczyć na lata.