Witam.
Od 3 miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem S6 C5. Problem jest taki: Drgania przenoszące się na karoserie i fotel tylko na R, D. Na N jest ok. Obroty też nieco falują. Diagnosta podłączył pod kompa i wykrył sonde lambda rząd 2 ale już dawno się nie pokazał się więc zrezygnował z niej.
Drugim problemem jest szarpanie tipa z 3 na 4, z 4 na 3. Czasem na dohamowaniu, przy dynamicznej jeździe jest ok, najgorzej jest kiedy dodam gazu i puszczę wtedy się gubi i potrafi szarpnąć.
Gdzie w okolicach Siedlec (do 100km) zrobię porządną diagnostykę auta ? które grupy logować ?
[AQJ 4.2 340 KM] UBOGA DAWKA - DRGANIA, SZARPANIE - TIPA
A czy przy manualnej zmianie też masz szarpania?
Co do drgań też z nimi walczę ale u mnie na 90% to wina niesprawnej poduszki silnika. Nie mniej jednak jeśli masz je na biegach to może to być połączone z drugim problemem - umierająca ASB. Kiedy był przegląd skrzyni poraz ostatni?
Co do drgań też z nimi walczę ale u mnie na 90% to wina niesprawnej poduszki silnika. Nie mniej jednak jeśli masz je na biegach to może to być połączone z drugim problemem - umierająca ASB. Kiedy był przegląd skrzyni poraz ostatni?
Historia z C5: A6 3,0 ASN->S6 4,2 AQJ->S6 4,2 ANK
Obecnie: Audi A8 D2 4,2 32V 299KM ABZ
Obecnie: Audi A8 D2 4,2 32V 299KM ABZ