Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Problem z odpalaniem Audi A6 C6

Elektryka
ODPOWIEDZ
kamil2243
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Problem z odpalaniem Audi A6 C6

Post autor: kamil2243 » 26 sie 2014, 21:47

Witam serdecznie. Mialem ostatnio problem z ryglem blokady kierownicy,, nie moglem odpalic auta. Rygiel został wymieniony i wszystko dzialało.. Od pewnego momentu czasami jak wkladam kluczyk do stacyjki to jest cisza.. nie słychac rygla ani nic.. po kliku włożeniach kluczyka do stacyjki za któryms razem załapie i dziala wszystko.. rygiel chodzi bardzo sprawanie.. juz mialem tak kilka razy ze cisza a pozniej spoko dziala.. Myslalem ze to akumulator.. wymieniłem i to samo.. czasami sie tak zdarzy w najmniej nie odpowiednim momencie.. Raczej rygiel to nie jest bo jak by byl to jak by go zblokowalo to musialbym kompem odpalic samochod a tak nie jest.. Akumulator tez odpada.. Zostaje stacyjka do wymiany.. chyba.. dodam ze baterie w kluczyku wymienialem jakies pół roku temu..panowie prosze o pomoc bo juz nie mam pomysłow a szlak mnie trafia bo za kazdym razem ta niepewnosc czy zapaą sie lampki..

[ Dodano: 2014-08-26, 21:47 ]
Witam ponownie.. Panowie nikt się nie spotakal z takim problemem?? bo widzę ze nikt nic nawet nie podpowie.. dodam ze wymieniłem stacyjkę i problem znow sie sporadycznie pojawil... Nie wiem co mam juz robic gdzie szukac przyczyny.. podrzuccie cos bo jakos nie usmiecha mi sie jechac do serwisu..

kamil666
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.8 FSI 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: kamil666 » 26 sie 2014, 21:52

Przekaźnik pod kierownicą który odpowiada za ten rygiel.
Może to być to, poszukaj na forum.

kamil2243
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kamil2243 » 06 wrz 2014, 15:10

moga byc takie objawy od tego?
juz nie mam sily do tego auta.. caly czas ormalnie pali a czasami cisza w stacyjce. tak jak dzisiaj sytuacja.. chce odpalic samochod.. cisz nic glucho.. wkladalem kluczyk z 10 razy i nic. po pol godziny znow podszedlem do auta, wlozylem kluczyk i pali jak strzala.. i za kazdym razem teraz.. masz kolego jakis link do tego przekaznika bo ju szukalem i nic nie moge znalezc albo nie umie sie jeszcze poslugiwac dobrze.. na kompie byl blad z zasilaniem.. ale bateria nowa jest tak wiec nie wiem sam.. stacyjka rygiel wymieniony

[ Dodano: 2014-08-26, 22:07 ]
masz kolego do polecenia jakiegoś fachowca który by mi to zdiagnozował i naprawił w Warszawie?

[ Dodano: 2014-09-06, 14:31 ]
Byłęm jeszcze raz u elektryka.. stwierdził ze płtka w ryglu do wymiany. założyli mi nowa i warz to samo. Panowie co to moze byc?? te przekazniki wymienic?? ale ktoę dokladnie?? który przekaznik jest odpowiedziany za stacyjke i rygiel.. Pozmozcie bo juz nie mam pomysłów

[ Dodano: 2014-09-06, 15:10 ]
Dajcie znac które przekazniki sa odpowiedzialne za stacyjke i rygiel i gdzie dokladnie ich szukac... Bo juz mnie szlak trafia i chyba sprzedam tego szrota..!!!!!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja