Ambiente
- sosna
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ALF 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Ambiente
Witam kupiłem ostatnio listwy ambiente, a ze nie nie mialem miejsca na nie musialem sobie je wyciac, chcialem miec sterowanie z MMI daltego tez wpiałęm sie w odpowiednie piny od sterów drzwi, robilem wszystko z instrukcji kolegi z forum, potem kodowanie bo zacząłem od zakodowania oswietlenia nog led, czyli drugą cyfre w kodowaniu zmienilem na 1, potem jeszcze kodowanie kazdych drzwi z osobna i wszyskie kodowania przyjelo a swieci mi tylko jedna strona auta i to tylko po otwarciu drzwi, tzn nie moge z poziomu MMI sterowac jasnoscią, a i lewa strona auta nie swieci, kodowalem juz setki razy wszystko i nie wiem gdzie popełniłem błąd, zaznaczam ze moduł komfortu mam z literka A moze to jest przyczyną? ale to by mi wcale nic nie swieciło a tu prawa strona działa, pomoze ktos? szukałem na necie ale wszystko to co opisane jest to prawdopodobnie mam dobrze, przerabiał ktos ten temat?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Rocznik: 2000
- Moje auto: Allroad C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 155KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
zobacz najpierw czy ledy działają. potem zobacz stery w drzwiach czy obie strony mają tekie same kodowanie, sterowanie z mmi realizowane jest poprzez gatewaya, a wykonuje komfort więc tam też trzeba przekodować lub wymienić komfort.
oprócz tego co nie mam to mam wszystko i
tu już nie ma nic do roboty
----------------------------------------------
CCCO 2015
kolejne nieuki nauczam jazdy po naszemu
tu już nie ma nic do roboty

----------------------------------------------
CCCO 2015
kolejne nieuki nauczam jazdy po naszemu