Autocheck - działa czy nie?
Autocheck - działa czy nie?
Siema,
dziś wracając z pracy zacząłem się zastanawiać dlaczego od dłuższego czasu nie widziałem tego sympatycznego napisu 'ok' na fisie. pamiętam, że po zakupie parę razy wyświetliło mi 'ok' po uruchomieniu auta, ale od dłuższego czasu tego nie widzę. może trzeba coś pogmerać w vagu?
dodam, że w moim aucie światła zapalają się automatycznie. po ustawieniu na pozycyjne świecą tylko pozycje z tyłu, a w ustawieniu świateł mijania świecą tak samo jak na 0, z tym że mogę włączyć długie.
pozdro!
dziś wracając z pracy zacząłem się zastanawiać dlaczego od dłuższego czasu nie widziałem tego sympatycznego napisu 'ok' na fisie. pamiętam, że po zakupie parę razy wyświetliło mi 'ok' po uruchomieniu auta, ale od dłuższego czasu tego nie widzę. może trzeba coś pogmerać w vagu?
dodam, że w moim aucie światła zapalają się automatycznie. po ustawieniu na pozycyjne świecą tylko pozycje z tyłu, a w ustawieniu świateł mijania świecą tak samo jak na 0, z tym że mogę włączyć długie.
pozdro!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2005
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
u mnie to wygląda tak fis - inspekcja
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Silnik: 4.2 326KM
- Paliwo: Benzyna
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
Mazdomania, Twój post dał mi do myślenia, więc dziś z samego rana sprawdziłem raz jeszcze jak jest u mnie:
Komunikat OK pojawia się po przekręceniu kluczyka i gaśnie po chwili, natomiast EPC gaśnie dopiero po włączeniu silnika.
Sprawdzę jeszcze po powrocie z pracy jak wygląda wywołanie komunikatów z Lewego przycisku - ale moim zdaniem wyrzuca on sekwencję 'możliwych' komunikatów, które ma na celu sprawdzenie czytelności dostępnych komunikatów i mało ma to wspólnego z Autokontrolą
PS. Tak sobie głośno myślę, może po lifcie procedurę autokontroli rozwiązano w inny sposób. Tzn jak coś nie jest OK, to wtedy wyrzuca odpowiedni błąd
Komunikat OK pojawia się po przekręceniu kluczyka i gaśnie po chwili, natomiast EPC gaśnie dopiero po włączeniu silnika.
Sprawdzę jeszcze po powrocie z pracy jak wygląda wywołanie komunikatów z Lewego przycisku - ale moim zdaniem wyrzuca on sekwencję 'możliwych' komunikatów, które ma na celu sprawdzenie czytelności dostępnych komunikatów i mało ma to wspólnego z Autokontrolą

PS. Tak sobie głośno myślę, może po lifcie procedurę autokontroli rozwiązano w inny sposób. Tzn jak coś nie jest OK, to wtedy wyrzuca odpowiedni błąd