Wzmacniacz BOSE - spalony czy bezpiecznik
Wzmacniacz BOSE - spalony czy bezpiecznik
Dzisiaj podłączając światla do jazdy dziennej pod akumulator, coś poszlo nie tak
a mianowicie podłaczyłem wszystko, radio trzeba było wpisać kod wpisałem radio hula lecz dźwięk lipa ... brak dźwięku, sprawdzałem bezpieczniki, niby wszystkie ok, czy wzmacniacz BOSE posiada w sobie jakiś bezpiecznik ? czy coś może być innego ?

- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Skoro bezpieczniki są OK, to podłącz się interfejsem diagnostycznym do radia - może będą jakieś błędy. Możnaby też spróbować dobrać się do wtyczki wzmacniacza (przy subwooferze) i sprawdzić miernikiem czy na pewno jest zasilanie (konektor nr 13 przewód czerwono-niebieski). Możliwe również, że radio nie wysyła sygnału 'włączenia' wzmacniacza - niestety nie wiem który to przewód. Nie wiem czy to możliwe, ale może coś się posypało w kodowaniu radia. No i ostatnia możliwość to uszkodzenie procesora (regulacji głośności) w radiu - ale to zależy od typu radia.
Pare szczegółów gdy kostka nie wpięta pod wzmacniacz to napięcie jest 12,4V na przewodzie od wzbudzania jak włącze tak samo, po podłaczeniu pod wzmacniacz i sprawdzeniu napięcia i na 12V stałym i na tym od radia jest 1,4V
[ Dodano: 2014-07-22, 17:42 ]
Problem rozwiązany, głupi zbieg okoliczności, masa była przytwierdzona do karoserii ale słabo odczyszczona i przestało łączyć. Podczyszczone przykręcone działa
[ Dodano: 2014-07-22, 17:42 ]
Problem rozwiązany, głupi zbieg okoliczności, masa była przytwierdzona do karoserii ale słabo odczyszczona i przestało łączyć. Podczyszczone przykręcone działa