Witam,
niedawno kupiłem Audi a6 C5 2003r 2.5 180km TIPTRONIC, na razie mam z nim same kłopoty i proszę o poradę. Do tej pory musiałem wymienić z ważniejszych rzeczy: wisko, pompę wtryskową bo padł mi sterownik i przy okazji się okazało że jakiś baran wstawił pompę od 150km, ale mam cały czas problem z szarpaniem przy spokojnej jeździe przy obrotach 1400-1900, jak przyspiesza jest ok, tylko to robi przy stałej prędkości i podczas tych szarpnięć da się zauważyć niebieskawy dym za autem.
W ramach możliwości proszę o poradę.
Szukam też warsztatu, lub stacji diagnostycznej gdzie by mi dokładnie sprawdzili auto od A do Z, oraz warsztatu z okolic trójmiasta, który się specjalizuje w audi lepiej bliżej gdyni niż gdańska, jestem z Wejherowa.
Mam również pytanie odnośnie skrzyni biegów czy wymieniać olej i filtr czy nie, ponieważ od mechaników otrzymuje sprzeczne opinie a mój mechanik nie mógł się połączyć z skrzynią biegów.
[ TIP] Szarpanie na niskich obrotach przy spokojnej jeździe
Wszystkie filtry wymieniłem oprócz paliwa, mechanik mi powiedział że lepiej wymienić przed zimą, ale w poniedziałek wtedy wymienię i zobaczę czy to coś pomoże.
[ Dodano: 2014-07-15, 11:14 ]
Już po wymianie filtra i dalej to samo, ale okazało się że na postoju trzymając nogę na gazie i w podanych obrotach 1400-1900 robi to samo, trzęsie i niebieski dym.
[ Dodano: 2014-07-15, 11:14 ]
Już po wymianie filtra i dalej to samo, ale okazało się że na postoju trzymając nogę na gazie i w podanych obrotach 1400-1900 robi to samo, trzęsie i niebieski dym.