Witam od pewnego czasu zapalają mi się dwie kontrolki. Trókącik z wykrzyknikiem do okoła strzałka plus ABS i na dużym wyświetlaczu Kułeczko do tego kwadraciki do okoła. Audi a6 c5 4.2 quattro automat. Błedy na vagu to:
18265 komunikat o błednym sygnale obciążenia z jednostki sterującej ECU. kod usterki 18265
00526 przełącznik świateł stop- przód nieakceptowalny sygnał
01119 gear recognition signal
Co może być przyczyną ? abs nie działa jak kontrolka się zapali. Wcześniej zapalał się tylko ten trójkącik później reszta doszła.
abs i kontrola trakcji ?
Kolego sprawdź czujnik stopu pod pedałem hamulca. Jak jest źle wkręcony albo uwalony to może Ci się ABS+ESP pokazywać na blacie. Te czujniki często padają. To, czy jest prawidłowo wkręcony łatwo jest sprawdzić. Wsiądź do auta, przekręć kluczyk tak, aby się zapaliły kontrolki i naciskaj delikatnie na pedał hamulca obserwując kontrolkę na tipie. Jeśli kontrolka zgaśnie a nie zapalą się światła stopu, to masz źle wkręcony czujnik i trzeba wyregulowaćPedross86 pisze:00526 przełącznik świateł stop- przód nieakceptowalny sygnał
no właśnie sytuacja wygląda dziwnie bo dziś np rano przejechałem pare km i było wszystko ok później się zapaliły. Teraz jak wsiąde i odpalam auto nic się nie pali ale jak tylko wciskam hamulec i wrzucam bieg ( automat) to zapalają się obydwie. Sprawdze jutro ten czujnik na pedale hamulca. Vagiem jak wchodzę w abs to pompa działa. Tak ją odpowietrzałem ostatnio nawet