Witam, pojawił mi się problem z początku myślałem że winna jest zmieniarka CD jednak okazało że problem występuję też podczas słuchania radia. Chodzi o to że podczas grania radia czy odtwarzania CD jakby system się zacinał tzn przez 2-3 sek nie gra nic za chwilę gra i po paru minutach znów to samo. Nie ma w tym regularności raz gra 5 min dobrze raz 2 min.Gdy przestaje grac słychać jak by cykanie przekaźnika z okolicy wyświetlacza MMI. Nie jest to wina CP bo problemu wcześniej nie było, pojawił się nie dawno. Resetowałem MMI i również nie pomogło.
To nie jest wina zmieniarki, podmieniłem swoja na inna i tamta dawała takie same objawy tzn i zacinanie podczas odtwarzania CD jak i słuchania radia FM, a swoja wsadziłem do tamtego auta i grała idealnie. Nagrałem filmy obrazujące problem.
1. Zacinanie podczas odtwarzania CD ( nie ma różnicy czy ori płyta czy kopiowana, na pewno nie jest to również wina CP bo nic nie było kombinowanie a od roku jak posiadam auto nic podobnego nie występowało zaczęło się to jakiś miesiąc temu) https://www.youtube.com/w...eature=youtu.be
2. Zacinanie podczas odtwarzania radia FM nie ma różnicy jaka stacja https://www.youtube.com/w...eature=youtu.be
Podczas tego zacinania słychać jak by cykał przekaźnik i taki strzał w głośnikach (nie słychać tego na nagraniu choć siedząc w aucie dość wyraźnie to słychać, ale trudno powiedzieć z którego miejsca dochodzi cykanie przekaźnika.Nie ma żadnej regularności w tym zacinaniu występuje t co jakies 2-5 min i gra dalej i znów za jakiś czas to samo.
Po odłączeniu zmieniarki CD słychać przez jakąś minute jak cyka przekaźnik w okolicy tylego głośnika nie wiem czy to normalne https://www.youtube.com/w...eature=youtu.be
Problem z MMI zacina sie na CD oraz na radiu FM
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: patryk
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2007
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: patryk
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2007
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Panowie oczywiscie ze omponent protection, sie wlaczy po wymianei zmieniarki ta przerwa co 2 sekundy to nie przycinanie sie czy problem ze swiatlowodem to CP. trzeba jechac do audi wyrzygac kase i odblokujakozak_patryk pisze:u mnie była blokada kompomenta zalączona
[ Dodano: 2016-10-09, 15:07 ]
Podłączyć po vaga
pozdrawiam
MMI High, AMI, SDS, Climatronic plus
Cruise control, Full Fis, Door warning lights
Mirrors lift Fotochrom, interior fotochrom+ high beam assist
Rear PDC, Seats heated lumbar adjustment full leather S line , Remote clock, BOSE audio, S-line in progress
Cruise control, Full Fis, Door warning lights
Mirrors lift Fotochrom, interior fotochrom+ high beam assist
Rear PDC, Seats heated lumbar adjustment full leather S line , Remote clock, BOSE audio, S-line in progress