tak więc mam uszkodzoną skrzynie 5hp24 o kodzie literowym ECF chcę kupić używaną mam do wyboru 3 sztuki ale o zupełnie innym kodzie literowym
FUL, FBD i EFN. Zastanawiam się która może posłużyć jako zamiennik mojej skrzyni, czy na przykład biorąc skrzynie FBD która jest po liftingu z funkcją sport muszę dokupić komputer i wybierak czy może jednak nie i będzie pasowała bez niczego
[ TIP+Q] audi a6 4,2 5hp24 ECF na jaką wymienić
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Zagór
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T APU 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
Tak zrób, kupisz szrota po 300k km i zaraz będzie to samorobert.r pisze:najlepiej jest naprawić swoją skrzynie i masz pewnośc ze jest na 100% zrobiona.A przy uzywanej nigdy nie wiesz ile ci wytrzyma.

Musisz szukać skrzyni z A6 4.2, z S6 nie pasuje, S6 ma inne przełożenie główne - jeśli taką założysz w najbliższym czasie pozbędziesz się torsena

Jeśli masz skrzynię bez S, to zmieniając na taką z S, musisz kupić też sterownik i wybierak.
FBD na pewno nie pasuje, bo taką mam.
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Silnik: 4.2 326KM
- Skrzynia: Tiptronic
ASB Długołęka - 5k nettouszoo pisze:remonty takich skrzyń kosztują max 5 tysi z roczna gwarancja
TEO Motors - 5-6k netto
Pomimo kosztów lepiej wyremontować swoją, aby nie skończyć tak jak w tym temacie :
viewtopic.php?p=652143&highlight=#652143
Mazdomania pisze:ASB Długołęka - 5k nettouszoo pisze:remonty takich skrzyń kosztują max 5 tysi z roczna gwarancja
TEO Motors - 5-6k netto
Pomimo kosztów lepiej wyremontować swoją, aby nie skończyć tak jak w tym temacie :
Bardzo Ciekawy temat

Teo MOtors to jakaś polecana firma bo nie słyszałem o Nich a troszkę czytam o regeneracjach

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 3.0 220KM
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Regeneruja skrzynie, konwertery, sterowania hydrauliczne, wzmacniaja skrzynie i robia tysiace innych rzeczy.uszoo pisze:Mazdomania pisze:ASB Długołęka - 5k nettouszoo pisze:remonty takich skrzyń kosztują max 5 tysi z roczna gwarancja
TEO Motors - 5-6k netto
Bardzo Ciekawy tematpokazuje że chytry dwa razy traci szkoda tylko ze talk się to skończyło szkoda auta i kasy wtopionej
![]()
Teo MOtors to jakaś polecana firma bo nie słyszałem o Nich a troszkę czytam o regeneracjach