[a6 c5 2.4 V6 ]olej w gniazdach swiec zaplonowych ?
[a6 c5 2.4 V6 ]olej w gniazdach swiec zaplonowych ?
elo . przy wymianie swiec , w silniku v6 2,4 benzyna , zdejmujac fajki w niektorych otworach bylo sporawo oleju . jak on sie tam dostal ? moze ktos ma jakies pomysly ?
zaznacze ze byl po obu stronach ale nie we wszystkich gniazdach .
za wszelkie opinie serdecznie dziekuje .
zaznacze ze byl po obu stronach ale nie we wszystkich gniazdach .
za wszelkie opinie serdecznie dziekuje .
tak tak swiece dokrecone . oleju tyle ze strzykawką wysysalem . czy ktos moze wymienial juz uszczelki na klawiaturze moze doradzic jak i co , ile czasu na to pojdzie , moze rysuneczek jak to wyglada ? :?: te uszczelniacze sa razem w kopl z uszczelka pod klawiature ?
bo tu w uk serwis jest b drogi . 80 funciakow za godz . a mam zaplecze wiec mysle ze sam bym wymienil te uszczelki .
bo tu w uk serwis jest b drogi . 80 funciakow za godz . a mam zaplecze wiec mysle ze sam bym wymienil te uszczelki .

-
- Forum Audi A6 / A7
dokładnie może jakieś fotki
P.S a co ma olej do nie dokręconych świec :?: :?: :?: panowie tam oleju nie ma :mrgreen: to jest komora spalania :!: :!: :!:
jakby byly nie dokręcone to by kompresja uciekała a co najgorsze mógłby się gwint popsuć jak tak sobie świeca latała niedokręcona i głowica do wymiany.
P.S a co ma olej do nie dokręconych świec :?: :?: :?: panowie tam oleju nie ma :mrgreen: to jest komora spalania :!: :!: :!:
jakby byly nie dokręcone to by kompresja uciekała a co najgorsze mógłby się gwint popsuć jak tak sobie świeca latała niedokręcona i głowica do wymiany.
AUDI A6 Z KIERA Z PRAWEJ STRONY www. a6 uk.pl
-
- Forum Audi A6 / A7
Witajcie!
W gniazdach świec pojawił mi się olej i na dniach zabieram się za wymianę uszczelek pokrywy zaworów ( podobno najlepsze firmy ELRING
? ).
I teraz pytanie do Was, czy już przerabialiście ten temat i na co mam zwrócić uwagę przy wymianie. Pokrywę muszę dokręcać kluczem dynamometrycznym?
Pacjent A6 2.4 170KM BDV
W gniazdach świec pojawił mi się olej i na dniach zabieram się za wymianę uszczelek pokrywy zaworów ( podobno najlepsze firmy ELRING

I teraz pytanie do Was, czy już przerabialiście ten temat i na co mam zwrócić uwagę przy wymianie. Pokrywę muszę dokręcać kluczem dynamometrycznym?
Pacjent A6 2.4 170KM BDV