Witam,
Od niedawna jestem posiadaczem mojego audi a6c6 z 2009r ze swiatlami bixenon + ledowy pasek do jazdy dziennej.
Od samego poczatku swiatla slabo swiecily dawaly malo swiatla.
Wykonalem liste czynnosci i nadal jest slabo i tak wiec:
1. Wymienilem zarniki z Osramow-> Osramy
-lekka porpawa
- wyregulowalem w stacji i nadal slabo
- po przeczytaniu na formach o kiepskich odbasnikach pojechalem do Poznania do firmy Xenon service, po rozebraniu okazalo sie ze odblasniki sa nie naruszone ale nie porywalaja jakoscia w SPAM do odblysnkow proponowanych przez firme Xenon service.
Wykonalismy pomiar bylo jakos 25 jednostek chyba lumenow.
Po wymiane odblysnikow bylo az 45lumenow, ucieszylem sie ale nie na dlugo ( do pierwszej nocy)
Okazalo sie ze swiatlo jest moze i mocne ale mam mnostwo cieni przed samochodem swieci jakos punktowo, na drodze mam mazy i cienie -swiatlo nie tworzy obwiedni tylko jest nawet tam gdzie powinno byc rowne poszarpane a przed samym samochodemjest normalnie ciemno.
Mam wrazenie ze ksenon swieci w tyl paska ledowego czesc swiatla sie na nim zatrzymuje.
najgorsze jest to ze po drodze przed samochodem widze jakies cienie.
Niepokoi mnie to czy aby lampy sa poprawnie zlozone.
Czy to jest jakas wada audi po 2009r.
Podczas wymiany osoba naprawiajaca mi ksenony powiedziala ze blaszki redukujace cienie sa przez niego nie zakladane bo uwaza ze bez tego lepiej swieci a mnie sie wlasnie wydaje ze jest gorzej.
Czy jest ktos z Wroclawia z podobnym problemem.
Dodam rowniez ze swiatlo to prze naprawa rowniez bylo jakes lekko poszarpane ale mniej.
Kliknijcie w to zdiecie, takie cos mi sie wyswietla po przylozeniu dloni przed ksenon podobne rzeczy widac na lampie kiedy tylko i wylacznie sa wlaczone swiatla.
Pozdrawiam,
Rozproszone swiatlo z bixenonow z paskiem ledowym
Rozproszone swiatlo z bixenonow z paskiem ledowym
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
dkupski
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Witam,szalony pisze:Spróbuj jeszcze zamienić żarniki stronami w celu wyeliminowania ewentualnych zniekształceń światła na samej bańceTylko tyle przychodzi mi do głowy.
Zostalem zaproszony tym razem noca do warsztatu na zmiane soczewek.
Wlasciciel firmy bardzo mnie przeprosil i powiedzial ze pokryje koszty podrozy Wroclaw-Poznan. Mozliwe ze w przyszla srode ponownie pojade do Poznania.
Napisze jak mi poszlo.
Dzieki za info.
dkupski
Pierwotnie mialem Accorda na xenonach i byl swietny.kamil666 pisze:Tylko soczewki pozostały jeśli odbłyśniki i żarniki masz nowe.
Najlepsza opcja to wymiana całości na EVOX-R albo tak jak Ty zrobiłeś regeneracja odbłyśników, aczkolwiek na to narzekają użytkownicy roczników ok 2004-2007 a TY masz trochę nowsze auto...
Swiatla bylo duzo i bylo pieknie rozlozone.
Tu dla mnie porazka.
Zobaczymy moze blad w sztuce

A masz moze namiary na najnowsze mapy

Pozdrawiam,
dkupski
- mwx
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Poproś Panów żeby tym razem zaufali R&D firmy Hella i włożyli blaszki tam gdzie ich miejsce.
Osłony mają odciąć światło na "przedpolu" (foreground shields). Ty ich nie masz, więc świecisz na chromowaną obudowę LEDów a odbite od niej światło wali po oczach innych kierowców. Pogratuluj temu "serwisowi" pomysłowości.
Osłony mają odciąć światło na "przedpolu" (foreground shields). Ty ich nie masz, więc świecisz na chromowaną obudowę LEDów a odbite od niej światło wali po oczach innych kierowców. Pogratuluj temu "serwisowi" pomysłowości.
Szczere to moja wina bo tego nie dopilnowalem, mialem mu zamiar powiedziec ze ja takich rozwiazan nie chce a potem zona wybila mnie ta mysl z glowy.mwx pisze:Poproś Panów żeby tym razem zaufali R&D firmy Hella i włożyli blaszki tam gdzie ich miejsce.
Sam pracuje w R&D i zdaje sobie sprawe ze jak cos zostalo zaprojektowane to powinno byc. Bo raczej niewiele osob moze poprzerabiac rozwiazania stworzone w R&D w domu.
Pozdrawiam,
BTW- sam sobie jestem winien

dkupski