Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Nie działają szyby ???? problemy z modułem?? :-((

Elektryka
ODPOWIEDZ
davidgti85
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Nie działają szyby ???? problemy z modułem?? :-((

Post autor: davidgti85 » 29 maja 2014, 11:23

Witam

Proszę o pomoc w ustaleniu usterki...

Nie działają w ogóle szyby,ani domykanie,otwieranie z pilota. Na FISIE pokazuję,że wszystkie drzwi są otwarte mimo tego,że są pozamykane. Zauważyłem,że jest spalony bezpiecznik od szyb,wymieniłem go-od razu po włożeniu się spalił :-( za każdym razem po jego wymianie od razu się pali bezpiecznik,był tam 10A. Postanowiłem więc dać na próbę mocniejszy 15A,wszystko zaczęło znów działać prawidłowo,ale strasznie się w tedy grzeje ten bezpiecznik,wręcz topi a razem z nim grzeje się moduł komfortu...

Proszę o jakieś sugestie i pomoc...z odpowiedź z góry serdeczne dzięki:-)
I LOVE VAG

Awatar użytkownika
kot919
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Audi Forum
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: kot919 » 29 maja 2014, 16:42

davidgti85, Gdzieś może być zwarcie, przebicie w obwodzie co powoduje pobór większego prądu. Przez wkładanie większego bezpiecznika możesz uszkodzić moduł komfortu, więc nie radzę takich zabiegów ...

Na Twoim miejscu przyjrzał bym się przewodom w poszczególnych harmonikach drzwi ... Następnie jeżeli będą całe, odłączyłbym wszystkie przełączniki podnoszenia|opuszczania szyb.... Następnie odłączyłbym silniczki podnoszenia szyb, a na koniec zamki w drzwiach ... Za każdym razem wkładając bezpiecznik i sprawdzając czy dalej ulega uszkodzeniu.

Możesz spróbować podłączyć się interfejsem diagnostycznym do modułu komfortu i sprawdzić jego ustawienia (parametry pracy) według poradnika Kolegi xoslox w dziale Elektryka.

Rozumiem że skoro sprawdziłeś że grzeje się moduł, to zapewne nie jest tam mokro - to dobry znak <okok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja