A6 C5 AWX 168 KM 354 NM by Qnitus (update)
A6 C5 AWX 168 KM 354 NM by Qnitus (update)
Witam po 2 letniej przygodzie z sedanem Gryfiego przyszedł czas na zmiany.
Nowy nabytek to AWX z grudnia 2002 modelowo 2003 zakupiony od sąsiada teściowej z oryginalnym 240 kk przebiegiem i super stanie technicznym co potwierdziła hamownia gdzie autko w serii "wypluło" 149 KM i 320 NM.
Samochód seria jeśli idzie o wyposażenie wiec nie ma się nad czym rozpisywać.
Poprzedni właściciel w zeszłym roku zrobił sprzęgło z dwumasą oraz rozrząd także pakiet startowy przynajmniej częściowo mam z głowy.
Auto po zakupie
W aucie do dnia dzisiejszego zrobiłem:
- wymiana tarcz i kloców hamulcowych (TRW przód TEXTAR tył)
- przyciemnione szyby
- lampy full led tyl DECTANE http://skottuning.com/a6-4b-litec-lampy ... mione.html
- program w CTR TUNING z wynikiem 168 KM i 354 NM
- polerka przednich kloszy lamp
- wymiana łączników stabilizatora
- olej Motul SPECIFIC wraz z kompletem filtrów
Wykres po programie
W planach
- większa felga myślę o 17 - jest 18:)
- lampy DECTANE na przód http://skottuning.com/a6-4b/804002-d-li ... zarne.html
To narazie tyle jeśli chodzi o plany chyba że ktoś zasugeruje coś ciekawego byłoby zacnie.
Teraz trochę posłodzę ale chciałbym w tym miejscu serdecznie podziękować Gryfiemu z którym wczoraj przez około 6h męczyliśmy mój lakier starając się zrobić z tego jakże mało szykownego lakieru coś fajnego i oto efekt:
Nowy nabytek to AWX z grudnia 2002 modelowo 2003 zakupiony od sąsiada teściowej z oryginalnym 240 kk przebiegiem i super stanie technicznym co potwierdziła hamownia gdzie autko w serii "wypluło" 149 KM i 320 NM.
Samochód seria jeśli idzie o wyposażenie wiec nie ma się nad czym rozpisywać.
Poprzedni właściciel w zeszłym roku zrobił sprzęgło z dwumasą oraz rozrząd także pakiet startowy przynajmniej częściowo mam z głowy.
Auto po zakupie
W aucie do dnia dzisiejszego zrobiłem:
- wymiana tarcz i kloców hamulcowych (TRW przód TEXTAR tył)
- przyciemnione szyby
- lampy full led tyl DECTANE http://skottuning.com/a6-4b-litec-lampy ... mione.html
- program w CTR TUNING z wynikiem 168 KM i 354 NM
- polerka przednich kloszy lamp
- wymiana łączników stabilizatora
- olej Motul SPECIFIC wraz z kompletem filtrów
Wykres po programie
W planach
- większa felga myślę o 17 - jest 18:)
- lampy DECTANE na przód http://skottuning.com/a6-4b/804002-d-li ... zarne.html
To narazie tyle jeśli chodzi o plany chyba że ktoś zasugeruje coś ciekawego byłoby zacnie.
Teraz trochę posłodzę ale chciałbym w tym miejscu serdecznie podziękować Gryfiemu z którym wczoraj przez około 6h męczyliśmy mój lakier starając się zrobić z tego jakże mało szykownego lakieru coś fajnego i oto efekt:
Ostatnio zmieniony 31 maja 2015, 15:07 przez qnitus, łącznie zmieniany 4 razy.
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Moje auto: S6 C5
- Rocznik: 2002
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Jest link w opisie bezpośrednio do strony http://skottuning.com/a6-4b-litec-lampy ... mione.html.
Dzięki za miłe słówko nic tak nie cieszy jak ktoś doceni ten pot i "łzy" a jak już robi to płeć piękna to w ogóle zacnie:)
Dzięki za miłe słówko nic tak nie cieszy jak ktoś doceni ten pot i "łzy" a jak już robi to płeć piękna to w ogóle zacnie:)
- Adriano007
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adrian
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 1999
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
no i tu bym się zgodził.Jeździ po mojej okolicy zielona c5 tak pomodzona że szok. obniżone dużo za dużo zawieszenie, przyciemnienie szyb chyba robione u chińczyka ... do tego na przednie lampy jakieś nakładki od golfa czy ..... wie od czego i na koniec na tył in pro ... ale jakieś czarne czy to folia naklejona.. nie wiem ale totalnie świeśniaczona c5 . no i do tego ta niska zawiecha na felgach 15 .... szok. jak można zniszyć a6.Adriano007 pisze:Mi jakoś te tylne lampy się nie widzą. Gdybyś go zrobił na czarnucha tj wszystkie zewnętrzne chromy na czarno to wtedy było by lepiej tym bardziej że relingi masz czarne. A za moc i stan utrzymania wielki plus. Pozdro i bezawaryjności życzę.
twoja jest ładna, tylko te światła mi się źle kojarza i nie widza mi się ( chociaż są ładnie dopasowane do twojego koloru auta ) Chodzi mi raczej o to że ten typ świateł w ogóle mi nie podchodzi, z tym że muszę powiedzieć że akurat na twojej wersji nie wygląda to źle. za to podoba mi się blenda pomalowana w czarno ( o ile dobrze widze ) - ile taka usługa kosztuje ?
// im więcej patrze na zdjęcia to widzę że te światła dobrze się komponują z twoim autem. I jest to jedyne auto z tymi światłami które dobrze się prezentuje.
Hmm i tu drodzy koledzy się z wami nie zgodzę uważam że światła są "lux malina".Faktem jest że ciężko oddać ich urok na zdjęciu ale polecam odpalić link i zobaczyć jak świecą. Nie są ta jakieś chińskie zamienniki acz aczkolwiek szanuje wasze opinie.Fakt faktem jest że lakier w aucie ma dość kiepski potencjał do zdjęć i na żywo wygląda o niebo lepiej.
Jak wsadzę większa felgę to spróbuję cyknąć jakieś lepsze foty w cieniu.
Co do programu takie było zamierzenie żeby nie męczyć sprzęgła z dwumasą za bardzo.
Co do spalania komputer pokazuje mi 7 litrów na 100 wiadomo jak się ciśnie pali więcej w końcu moc z powietrza się nie bierze ale przy takim samym stylu jazdy pali ok 0,5 może 1 litr mniej niż przed programem.
Jak wsadzę większa felgę to spróbuję cyknąć jakieś lepsze foty w cieniu.
Co do programu takie było zamierzenie żeby nie męczyć sprzęgła z dwumasą za bardzo.
Co do spalania komputer pokazuje mi 7 litrów na 100 wiadomo jak się ciśnie pali więcej w końcu moc z powietrza się nie bierze ale przy takim samym stylu jazdy pali ok 0,5 może 1 litr mniej niż przed programem.
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Moje auto: S6 C5
- Rocznik: 2002
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
-
- Forum Audi A6 / A7
I to najważniejsze, poza tym przesiadłeś się ze 150 KM benzyny więc na jakiś czas masz zapas mocy
Moje byłe miłości:
A6 c4 1,8 20v (125 KM), A4 b5 1,8T (180 KM), A6 c5 2,8 v6 quattro (193 KM), A4 b5 2,4 v6 quattro avant (165 KM), S4 c4 4,2 v8 quattro (290 KM), A6 c5 1,8T (150 KM), A4 b5 2,8 v6 quattro avant (193 KM)
A6 c4 1,8 20v (125 KM), A4 b5 1,8T (180 KM), A6 c5 2,8 v6 quattro (193 KM), A4 b5 2,4 v6 quattro avant (165 KM), S4 c4 4,2 v8 quattro (290 KM), A6 c5 1,8T (150 KM), A4 b5 2,8 v6 quattro avant (193 KM)
Zgodnie z zapowiedzią wrzucam fotki lamp w czasie pracy - nadal upieram się ze lampy są super i niestety na zdjęciach nie udało mi się uchwycić ich krasy ale zerknijcie sami
Ostatnio zmieniony 10 cze 2014, 06:43 przez qnitus, łącznie zmieniany 1 raz.
- Adriano007
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adrian
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 1999
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt: