Moja niunia - Audi a6 c5 sedan 1998, 2.8 pb + gaz
- Adriano007
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Adrian
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
hehe
forma musi być, choć ciężko mi idzie budowanie masy przez prace...
A dzisiaj przeprowadziłem wymiane lusterek na in pro
Odkupiłem je od kolegi z forum jjosh któremu dzięki raz jeszcze za obudowy
a oto krótka relacja wymiany
:
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
Krótki opis wymiany :
Wymiana jest bardzo prosta. Z tym że trzeba uważać przy wyciąganiu szkiełek. Ja niestety w lusterku kierowcy ułamałem mały plstik trzymający tam wkład i troszkę mniej stabilne jest. ale nie ma tragedii. Nie działa mi też elektryczne sterowanie lusterkiem - kręci silniczek ale nic to nie daje. Nie sprawdzałem wcześniej czy działa. to nie ważne zresztą.
Mocowania pod spodem lusterka nie trzeba wykręcać i nawet nie polecam. Ja odkręciłem i nic mi to nie dało
Czytać instrukcje ! Najpierw dół potem góra... ja trochę odwrotnie to zrobiłem. Do tego boki.... tak to jest jak się czyta instrukcje dopiero po tym jak "nie wychodzi "
hehe .
a tutaj nowe fotki
wg. mnie dużo lepiej prezentuje się z tymi lusterkami
![Obrazek]()
![Obrazek]()
Z następnych rzeczy wizualnych to zastanawiam sie nad przyciemnianiem całego tyłu ( szyby ) o jakieś 80 - 90 %. ale nie wiem czy będzie mi się to podobać przy tym kolorze. ( przy czarnym i srebrnym nawet bym się nie zastanawiał ) a tutaj.... muszę sobie pooglądać zdjęcia zielonych przyciemnionych
no i dobry warsztat znaleźć
pozdrawiam
A dzisiaj przeprowadziłem wymiane lusterek na in pro
a oto krótka relacja wymiany

Krótki opis wymiany :
Wymiana jest bardzo prosta. Z tym że trzeba uważać przy wyciąganiu szkiełek. Ja niestety w lusterku kierowcy ułamałem mały plstik trzymający tam wkład i troszkę mniej stabilne jest. ale nie ma tragedii. Nie działa mi też elektryczne sterowanie lusterkiem - kręci silniczek ale nic to nie daje. Nie sprawdzałem wcześniej czy działa. to nie ważne zresztą.
Mocowania pod spodem lusterka nie trzeba wykręcać i nawet nie polecam. Ja odkręciłem i nic mi to nie dało
Czytać instrukcje ! Najpierw dół potem góra... ja trochę odwrotnie to zrobiłem. Do tego boki.... tak to jest jak się czyta instrukcje dopiero po tym jak "nie wychodzi "
a tutaj nowe fotki

Z następnych rzeczy wizualnych to zastanawiam sie nad przyciemnianiem całego tyłu ( szyby ) o jakieś 80 - 90 %. ale nie wiem czy będzie mi się to podobać przy tym kolorze. ( przy czarnym i srebrnym nawet bym się nie zastanawiał ) a tutaj.... muszę sobie pooglądać zdjęcia zielonych przyciemnionych
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 31 maja 2014, 20:37 przez TheBareX, łącznie zmieniany 3 razy.
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
-
daniel1997
-
mar-for-a6
-
daniel1997
50 zł szt.TheBareX pisze:A jaka tam cena w nowej soli za 5 tylnich szyb ? a ile całego auta poza przednią szybką.
przednich nie wolno przyciemniać takie chore prawoTheBareX pisze:// a co do przodu to chyba są jakieś regulacje odnośnie bocznych przednich ile można a ile nie można przyciemnić.
ale kto nie ryzykuje ten szampana nie pije hehe
każdy ma swoje zdanie na ten temat musisz sam zdecydowaćTheBareX pisze:// jjosh ma chyba racje. Sam tył przyciemniony większego wrażenia na mnie nie robi.
-
daniel1997
zastanowię się nad tym przyciemnianiem...
Dzisiaj się trochę pobawiłem i poczyściłem kratki od wywiewu klimy z tyłu
oto relacja
![Obrazek]()
![Obrazek]()
Efekt końcowy :
![Obrazek]()
Jak widać zawsze coś tam będzie... zwłaszcza że w środku mam tam sporo kurzu ( musiał bym to rozebrać a na razie nie mam chęci i nie interesowałem się tym jak to zrobić. Może kiedyś
Fajna sprawa. Potrzeba tylko waciki do uszu i zwykłą watę (płatki kosmetyczne ) .
najpierw maczałem w wodzie pałeczke i trochę wilgotnym tam sobie merdałem gdzie był brud, a potem na pałęczkę nakładałem suchą watę i to wycierałem. I w między czasie radlera popijałem :D
pozdro
Dzisiaj się trochę pobawiłem i poczyściłem kratki od wywiewu klimy z tyłu

Efekt końcowy :

Jak widać zawsze coś tam będzie... zwłaszcza że w środku mam tam sporo kurzu ( musiał bym to rozebrać a na razie nie mam chęci i nie interesowałem się tym jak to zrobić. Może kiedyś
Fajna sprawa. Potrzeba tylko waciki do uszu i zwykłą watę (płatki kosmetyczne ) .
najpierw maczałem w wodzie pałeczke i trochę wilgotnym tam sobie merdałem gdzie był brud, a potem na pałęczkę nakładałem suchą watę i to wycierałem. I w między czasie radlera popijałem :D
pozdro
-
Pawel_7
Podoba mi się ta beżowa skóra
A jeśli chcesz wyczyścić dokładniej tylny nawiew to nie ma z tym problemu. Tylny nawiew montowany jest "na wcisk". Trzyma się on na metalowych spinkach. Da się wyjąć tylny nawiew nawet poprzez wyjęcie zapalniczki, chwycenie za otwór na zapalniczkę i pociągnięcie "do siebie". Nie jest on w żaden sposób przykręcony. Należy jedynie uważać żeby odpiąć kable od podświetlenia i od zapalniczki.
A jeśli chcesz wyczyścić dokładniej tylny nawiew to nie ma z tym problemu. Tylny nawiew montowany jest "na wcisk". Trzyma się on na metalowych spinkach. Da się wyjąć tylny nawiew nawet poprzez wyjęcie zapalniczki, chwycenie za otwór na zapalniczkę i pociągnięcie "do siebie". Nie jest on w żaden sposób przykręcony. Należy jedynie uważać żeby odpiąć kable od podświetlenia i od zapalniczki.