[ MULTI] Audi a6 2,4+lpg multitronic nie działa poprawnie
[ MULTI] Audi a6 2,4+lpg multitronic nie działa poprawnie
Witam wszystkich. Na wstępie przepraszam jeśli powtarzam temat ale nie znalazłam identycznych objawów jak u mnie. Mianowicie próbowałam już u wielu mechaników pomocy ale większość widząc kobietę wymyślali dodatkowe koszta a tak naprawdę żaden nie umiał mi pomoc. Problemy z moja skrzynią zaczęły się zaraz po sprowadzeniu jej do Polski. Zaczęło się od strasznego szarpnięcia raz na jakieś 200km przy ruszaniu. Przeważnie działo się to po mocnym hamowaniu. Nie było to nagminne ale bardzo silne porównywalne do uderzenia. Dzieje się to do dnia dzisiejszego po wszelkich naprawach. Po pol roku padł mi sterownik od skrzyni który odcinał wszystko po nagrzaniu oleju w skrzyni. Zregenerowałam sterownik i minęło odłączanie aczkolwiek szarpanie nie. Dziś zauważyłam ze samochód na D po puszczeniu hamulca nie rusza sam tylko trzeba dodać gazu i lekko szarpie na jedynce.Poza tym ładnie chodzi. Olej został wymieniony i adaptacja też była robiona. Proszę o podpowiedz i pomoc. Z góry dziękuję.
Agnieszka
-
- Forum Audi A6 / A7
Witaj
na poczatek polecilbym Ci znalezienie jakiegos klubowicza ktory moglby Ci przeskanowac auto vagiem - silnik ,skrzynie biegow - napewno jest paru klubowiczow w Twoich stronach
Jezeli takowych nie znajdziesz to podjedz do warsztatu by Ci auto sprawdzili pod katem bledow
Bledy ktore wyskocza wpisz tu na forum - wtedy bedziemy mogli cos pomoc
Bardzo pomocne beda odczyty z grup 10,11,12,65 sterownika skrzyni biegow - przed podlaczeniem do kompa nalezy przejechac okolo 30km by skrzynia rozgrzala sie do tem, roboczej czyli okolo 70 stopni
Pozdrawiam
na poczatek polecilbym Ci znalezienie jakiegos klubowicza ktory moglby Ci przeskanowac auto vagiem - silnik ,skrzynie biegow - napewno jest paru klubowiczow w Twoich stronach
Jezeli takowych nie znajdziesz to podjedz do warsztatu by Ci auto sprawdzili pod katem bledow
Bledy ktore wyskocza wpisz tu na forum - wtedy bedziemy mogli cos pomoc
Bardzo pomocne beda odczyty z grup 10,11,12,65 sterownika skrzyni biegow - przed podlaczeniem do kompa nalezy przejechac okolo 30km by skrzynia rozgrzala sie do tem, roboczej czyli okolo 70 stopni
Pozdrawiam

-
- Forum Audi A6 / A7