[ ASB 3.0 232 KM] Wypalanie DPF
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Bastek71
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 TDI 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
[ ASB 3.0 232 KM] Wypalanie DPF
Witam panowie wlasnie jestem po wymianie wtryskow wszystko chodzilo dobrze do wczoraj mam dpf ktory mi sie zapalil pojechalem na autostrade zeby go wypalic jakies 100 km. zrobilem i nic podczas jazdy zapalil sie check a tuz pod domem spirala i juz nie mial mocy podpiolem pod kompa i blad P242F zapchany dpf no dobra dodam ze z nim mialem juz wczesniej problemy w grudniu czyscilem go chemia niby byl troszke lepiej sie zbieral .Dojde do setna chcialem go wypalic pierwszy raz podpiolem silnik kodowanie II kod 10016 i jazda przyjol 01-podgrzewanie po 3-4 minutach 10-regeneracja dymku poszlo jak na lekarstwo po okolo 15 minutach w bloku 100.4 cyferka 1 proces anulowany.Nie moge go wypalic warsztat mi powiedzial ze juz jego koniec nowy albo usuniecie wolalbym nowy i oto pytanie czy musze go jeszcze adaptowac i jak to sie robi dodam ze przyjechalem za granice do pracy zarobic na rodzine i musze duzo sam zrobic.
- Robert74
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Skrzynia: Manual
Re: Wypalanie DPF
Mogłeś wypalić wtedy jak pierwszym razem Ci się odezwał..ja osobiście bym go usunął..ja mam auto z Twojego rocznika..póki co jest ok...a za nim uruchomiłeś dopalanie dpf sprawdziłeś stan nasycenia dpf-u?bastek71 pisze:Witam panowie wlasnie jestem po wymianie wtryskow wszystko chodzilo dobrze do wczoraj mam dpf ktory mi sie zapalil pojechalem na autostrade zeby go wypalic jakies 100 km. zrobilem i nic podczas jazdy zapalil sie check a tuz pod domem spirala i juz nie mial mocy podpiolem pod kompa i blad P242F zapchany dpf no dobra dodam ze z nim mialem juz wczesniej problemy w grudniu czyscilem go chemia niby byl troszke lepiej sie zbieral .Dojde do setna chcialem go wypalic pierwszy raz podpiolem silnik kodowanie II kod 10016 i jazda przyjol 01-podgrzewanie po 3-4 minutach 10-regeneracja dymku poszlo jak na lekarstwo po okolo 15 minutach w bloku 100.4 cyferka 1 proces anulowany.Nie moge go wypalic warsztat mi powiedzial ze juz jego koniec nowy albo usuniecie wolalbym nowy i oto pytanie czy musze go jeszcze adaptowac i jak to sie robi dodam ze przyjechalem za granice do pracy zarobic na rodzine i musze duzo sam zrobic.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Bastek71
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 2.0 TDI 136KM
- Skrzynia: S-tronic
Robert74 pisze:Wlasnie w D jeszcze na 3 m-c a tu program serwisowy auto ledwo jezdzi a co myslicie ori tutaj chca okolo 1500 euro lub nowy zamiennik wykonany przez niemiecka firme z robota okolo 650 http://www.autoteile-katalysator.de/die ... matik.html co o tym myslicie i czy musze cos jeszcze kodowacDeniro pisze:Jesli jezdzisz za granice to nie polecam wywalania , tam sie o to czepiaja niestety i mozesz mocno poplynac
- Robert74
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Skrzynia: Manual
bastek71 pisze:No to lipa jak w D. Faktycznie jak przy jakiejś kotroli wpadną na pomysł robienia analizy spalin (co wg mnie jest mało prawdopodobne) zabiorą Ci plakietkę umwelt zone. A za brak jest chyba 30 eruro mandat..Nie wiem w sumie co Ci doradzić bo kasy potrzebujesz..ja osobiście bym go wywalił...może ktoś bardziej ogarnięty się wypowie..Robert74 pisze:Wlasnie w D jeszcze na 3 m-c a tu program serwisowy auto ledwo jezdzi a co myslicie ori tutaj chca okolo 1500 euro lub nowy zamiennik wykonany przez niemiecka firme z robota okolo 650 http://www.autoteile-katalysator.de/die ... matik.html co o tym myslicie i czy musze cos jeszcze kodowacDeniro pisze:Jesli jezdzisz za granice to nie polecam wywalania , tam sie o to czepiaja niestety i mozesz mocno poplynac