U żony nie ma co tam wybierać...1 jest może jako taki a reszta kosz...i korekty są takie że raczej nie proponował bym tego motoru pałować...Jeżeli nie było nic ruszane to wtryski powinny być takie same...Hipo pisze:nie wiem, czy są to te same wtryskiwacze. w jednym aucie wymienie komplet a w drugim z 12-tu wtryskiwaczy wybierzemy najlepsze i tak zostawię. nie stać mnie na wymiane w dwóch autach wryskiwaczy na nowe. jedyny problem to czy wtryskiwacze są takie same. auta z 2004 i 2006 oba BMK jeden "miał kiedyś" DPF
[A6 C6 BMK] wymiana wtrysków ?
- Robert74
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Robert74
- Forum Audi A6 / A7
Tylko kopcenie jest tutaj najmniejszym problemem...Może skończyć się dziurami w tłokach...a to już jest droższa impra...Hipo pisze:auto stoi w garażu - z takim kopceniem już jeździ od października.
4 wtrysk na sile można przełożyć, a reszta kosz.
[ Dodano: 2014-05-11, 20:59 ]
osobiście nie przerabiałem tematu wtryskiwaczy jeszcze...ale te 5.000 zł to faktycznie mało...chyba..że jest już dostępna procedura regeneracjiDeniro pisze:Niema różnicy jakie wtryski wszystkie są takie same tylko inne końcówki rób jak uważasz ale za 5000 nie wymienisz wtryskow na nowe cos tu nie gra dowiedz sie co i jak

Gdzie się nie widzi to z 1000 zł nie schodzą... plus kodowanie..wymiana bo za free nikt tego nie zrobi..
- Robert74
- Forum Audi A6 / A7
No nigdy nie jest tak żeby były identyczne korekty...no chyba przy nówkach..faktycznie tragedii nie ma ,1-szy ma niepokojącą korektę ale niech się też inni koledzy wypowiedzązaba84 pisze:Dziś jak wróciłem z miasta to podłączyłem vcds bo mialem rozgrzany silnik....
Wtryski wyglądają tak, niby według tolerancji vcds jest ok ale dlaczego taka rozbieżność ?
[url=http://images65.fotosik.pl/969/d3136fa503d26217med.jpg]Obrazek[/URL]
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marek
- Rocznik: 2005
- Silnik: 2.7TDI 180KM
[quote="zaba84"]Dziś jak wróciłem z miasta to podłączyłem vcds bo mialem rozgrzany silnik....
Wtryski wyglądają tak, niby według tolerancji vcds jest ok ale dlaczego taka rozbieżność ?
[url=http://images65.fotosik.pl/969/d3136fa503d26217med.jpg]Obrazek[/URL][/quote
panowie miesiac temu wymienialem komplet u siebie zaufany mechanik opisał to tak ze badanie vcds em lub innym programem nie jest wiarodajne bo miezone sa dane z wtrysku a kapie z jego koncówki i dopiero po wymontowanou wtrysku i podpieciu go pod jakies ustrojstwo wychodzi jaki on jest
ja placilem za komplet 5850 w moto mar bydgoszcz i polecam ori nowe nie regerowane swietny kontakt szybka wysyłka
ps ja na vcds ie tez miałem wsio ok a niemieccy spece od diesla chcieli mi remonty silnika robic bo głowica poszła lecz gdy wymontowali wtryski okazalo sie ze dwa z czterech normalnie kapią na biegu jałowym
[url=http://images65.fotosik.pl/969/d3136fa503d26217med.jpg]Obrazek[/URL][/quote
panowie miesiac temu wymienialem komplet u siebie zaufany mechanik opisał to tak ze badanie vcds em lub innym programem nie jest wiarodajne bo miezone sa dane z wtrysku a kapie z jego koncówki i dopiero po wymontowanou wtrysku i podpieciu go pod jakies ustrojstwo wychodzi jaki on jest
ja placilem za komplet 5850 w moto mar bydgoszcz i polecam ori nowe nie regerowane swietny kontakt szybka wysyłka
ps ja na vcds ie tez miałem wsio ok a niemieccy spece od diesla chcieli mi remonty silnika robic bo głowica poszła lecz gdy wymontowali wtryski okazalo sie ze dwa z czterech normalnie kapią na biegu jałowym
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Bastek71
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 2.0 TDI 136KM
- Skrzynia: S-tronic
Witam Panowie w sobote wymienialem wszystkie wtryski na nowe zaadoptowalem nowe kody bloki pomiarowe 72-77 wszystko poszlo na 0,0 auto odpala super chodzi rowniutko tylko ze spalanie na fisie po miescie srednie wskazuje 13,5 caly czas palil okolo 11 dzisiaj pojechalem sie przejechac na autostrade 160 i pokazuje 12 wczesniej maksymalnie 9-9,5 i jeszcze zauwazylem ze na S biegi zmienial na 2,500 obrotow teraz 2,800-3,000 .Przyspieszenie jest chodzi rowniutko tylko spalanie no i te biegi.Czy te wtryski musza sie jakos dostosowac czy jeszcze musze cos zrobic prosze o porade .
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adrian
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Liftback
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna
Na mnie tez przyszla kolej
Kupilem jak kilka osob wyzej w moto mar. nowki,ori koncowka BD. Dam znac jak po wymianie. U mnie 5 szt do wymiany a 1 umiera. poczatkowo myslalem,ze to rozrusznik i go zregenerowalem i wymienilem automat bo zacinalo na cieplym przy odpaleniu. na kompie UWAGA pokazywalo ze tylko 2 maja kiepskie parametry.dopiero po wyjeciu i wyslaniu do pewnej firmy okazalo sie ze 5szt do kosza. kopcenia nie mialem. mam nadzieje,ze bedzie lepiej :D

Stage2 by Gregor10
Witam prosze o ocene wtryskow:
013 /0,52 /0,61 /0,42
014 /0,33 /-0,38/-1.60
072 /10,0/0,0/0.0
073 /16,0/18,0/6,0
074 /2,0/4,0/0,0
075 /14,0/12,0/0,0
076 /-0,42/-16,0/-16,0
077 /-58,0/-34,0/-28,0
Auto ma nalatane 206 tys nie zauwazylem zeby olej przybywal ,nic tez nie kopci .
Serwis autoryzowany Audi caly czas w tym samy serwisie od 10 lat.
Miesiac temu robiony serwis i nic mi nie mowili o wtryskach .Zaczolem czytac forum i tu sie wystraszylem troszke.
prosze o opinie .z gory wielkie dzieki.
013 /0,52 /0,61 /0,42
014 /0,33 /-0,38/-1.60
072 /10,0/0,0/0.0
073 /16,0/18,0/6,0
074 /2,0/4,0/0,0
075 /14,0/12,0/0,0
076 /-0,42/-16,0/-16,0
077 /-58,0/-34,0/-28,0
Auto ma nalatane 206 tys nie zauwazylem zeby olej przybywal ,nic tez nie kopci .
Serwis autoryzowany Audi caly czas w tym samy serwisie od 10 lat.
Miesiac temu robiony serwis i nic mi nie mowili o wtryskach .Zaczolem czytac forum i tu sie wystraszylem troszke.
prosze o opinie .z gory wielkie dzieki.

-
- Forum Audi A6 / A7
- Rocznik: 2006
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Kontakt:
W dupe za przeproszeniem z tymi korekcjami , trzeba patrzec na objawy
-Zacinanie przy odpalaniu
-Kopcenie na postu po "przejazdzce"
-Przybywanie oleju
-Wzorst spalania
Im wiecej objawow tym problem powazniejszy jesli mamy wszystkie objawy wyzej bez zastanawiania wymieniami wtryski nawet na drugi dzien . U mnie korekcje byly dodatnie po czyszczeniu spadly do 0 a mimo to 2/10 odpalen na cieplym wlasnie zacina przy odpalaniu , ale czekam na dodatkowy objaw i biore sie za wymiane...puki co nie kopci , spalanie w normie , olej ok
-Przybywanie oleju
-Wzorst spalania
Im wiecej objawow tym problem powazniejszy jesli mamy wszystkie objawy wyzej bez zastanawiania wymieniami wtryski nawet na drugi dzien . U mnie korekcje byly dodatnie po czyszczeniu spadly do 0 a mimo to 2/10 odpalen na cieplym wlasnie zacina przy odpalaniu , ale czekam na dodatkowy objaw i biore sie za wymiane...puki co nie kopci , spalanie w normie , olej ok
- Robert74
- Forum Audi A6 / A7
najbardziej miarodajny jest stół..Ja korekty mam dodatnie...też mam zamiar przepłókać wtryski LM-em i zobaczę ale chyba mimo wszystko wrzucę wtryski na stół w najbliższym czase...Z tym przycinaniem to też za bardzo tego nie kumam dlaczego?Mi się przycinał ale faktycznie aku słaby ...po wymianie aku spokój...Deniro pisze:W dupe za przeproszeniem z tymi korekcjami , trzeba patrzec na objawy
-Przybywanie oleju
-Wzorst spalania
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adrian
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Liftback
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna
Jestem swiezo po wymianie. o wiele lepiej sie zbiera oraz zniklo zacinanie podczas odpalania na cieplym. rowno pracuje na wolnych obrotach. jutro lece na skrzynie do sopy i po tym juz bede cieszyl sie jazda
No moze jeszcze rozrzadzik w przyszlym roku,ale musze sie odbudowac troche finansowo. narazie mam zrobione tylko gorna napinacze przez poprzedniego wlasciciela.pozdrawiam.

Stage2 by Gregor10