[ BMK 3.0 224 KM] "Luźny łanćuch" Potrzebna pilna
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
[ BMK 3.0 224 KM] "Luźny łanćuch" Potrzebna pilna
Witam postanowiłem zaglądnąć do napinaczy i oto co ujrzalem ...
1.Czy wymiana napinaczy jest w stanie zniwelowac ten luz?
2.W jakim stopniu zostaly przekonstruowane napinacze?
3.Czy widoczny luz na filmie jest grozny czy poprostu po odpaleniu dostanie cisnienia i sie naprezy?
bardzo bym prosil o odpowiedz w tej sprawie madrzejsze glowy poniewaz mam obecnie rozebrane auto i przechodzi mi przez mysl wymiana calosc , sporo osob napewno poleci wymiane calosci ale niestety na ta chwile nie moge wlozyc 5,000zl chyba ze sytuacja jest naprawde bardzo "pilna"
1.Czy wymiana napinaczy jest w stanie zniwelowac ten luz?
2.W jakim stopniu zostaly przekonstruowane napinacze?
3.Czy widoczny luz na filmie jest grozny czy poprostu po odpaleniu dostanie cisnienia i sie naprezy?
bardzo bym prosil o odpowiedz w tej sprawie madrzejsze glowy poniewaz mam obecnie rozebrane auto i przechodzi mi przez mysl wymiana calosc , sporo osob napewno poleci wymiane calosci ale niestety na ta chwile nie moge wlozyc 5,000zl chyba ze sytuacja jest naprawde bardzo "pilna"
- Robert74
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
A sprawdzałeś ten łańcuch np po 3 dniach postoju auta?Deniro pisze:nikos, Roboty nie licze , napinacze po 360zl ... mozna sprobowac jak sie odezwie za 10-15tys to sie zrzuci i wymieni całoścanoz bedzie cisza
Co do tematu rozciągania się łańcuchów to faktycznie się rozciągają...ale ja przymierzałem na wszystkie sposoby,mierzyłem łańcuchy w E39 3.0 D ... miał 360 tyś i wizualnie gołym okiem ja nie byłem stwierdzić jakiś drastycznych różnic...jedynie był bardziej "giętki" ale ślizgi były zmęczone..
Witam w poniedziałek mam zamiar odac samochod do mechanika zmiana opon konwerter i zawieszenie hałasuje mi rozrzad 3,0 BMK 220tys i teraz nie wiem bede wyciagac skrzynie bardzo prosze o rade wymieniac rozrzd czy zostawic to bardzo mnie irytuje ten grzechot przy paleniu jezlei mam wymienic to co ile napinaczy
? Bede wdzieczny za podpowiedz,

luki