Mam taki o to problem a rozchodzi się o to że z nie wiadomych przyczyn uszkodziły mi się wskazówki od temperatury cieczy chłodzącej i stanu paliwa...
pierwsza wskazówka od cieczy po przekręceniu kluczykiem (nie ważne czy silnik jest ciepły czy zimny) odrazu wskakuje na 78 stopni i tak stoi...VAG odczytuje prawidłową temperaturę na zimnym jak i na rozgrzanym silniku czyli że czujnik ok...dodam że w ciągu 2 miesięcy uszkodziło mi 3 czujniki...
druga wskazówka od paliwa działa sprawnie z tym że rezerwa zaczyna się lekko przed połową zbiornika(komornik nie informuje mnie ze mało jest w baku) a full ponad skalę i po przejechaniu około 220km wskazówka zaczyna opadać aż zrobię gdzieś z 620km i wiem ze czas zatankować...
dodam też że gdy otworze drzwi kierowcy to zaświeca się wyświetlacz od godziny i wyświetlacz od kilometrów a te dwie wskazówki lekko podskakują do góry i stoją a reszta nawet nie drgnie ( od oleju i napiecia)
myślałem że to przez alternator mi uwala czujniki więc wymieniłem alternator ponieważ piszczał nie chciałem się bawić w regenerację wiec kupiłem używany za 250zł a stary zostawiłem na zaś...
jeżeli spotkaliście się z tym lub znacie kogoś w okolicy Wrocławia kto naprawia zegary to pomóżcie ponieważ drażni mnie to ze coś źle działa a ja nie wiem jak to naprawić
To zdjęcie pokazuje jak po przekręceniu delikatnie kluczykiem tak żeby wskazówka od napięcia nie zareagowała reagują te dwie i to samo się dzieje gdy otworze drzwi kierowcy i gdy nawet otworze auto z kluczyka
A to zdjęcie pokazuje w jakiej pozycji jest wskazówka od cieczy cały czas w tej samiej pozycji
Pozdrawiam