Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ALL] bardzo nierowna praca na benzynie

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
tomeks6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ALL] bardzo nierowna praca na benzynie

Post autor: tomeks6 » 13 sty 2008, 20:47

witam,miałem problem zaraz po odpaleniu silnika:palił bez problemu "od strzału'' a później zaczynały sie dziać dziwne rzeczy: "przerzucał" cylindry prychał, nie chciał jechać nawet jak wcisnęło sie gaz do dechy.później nagle przy wyższych obrotach dostawał cugu. zaczą;łem od świec i nic,kabli nie mam bo są; osobne cewki. już myślałem ,ze jakiś czujnik.o podpięciu pod komputer(teraz mam już swojego vaga to nie mam problemu) wyszło:wtryskiwacze benzyny cią;gle otwarte.
rozwią;zanie było proste: nalałem dobrego paliwa(verva) i płynu do czyszczenia wtryskiwaczy 200 km na benzynie i problem z głowy.obyło sie bez specjalnych kosztów :lol:
pozdrawiam

wojtek26
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Radosław
Rocznik: 1992
Moje auto: A6 C4
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 1.9TDI 131KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: wojtek26 » 14 sty 2008, 15:26

Tak sie dzieje ( zapiekanie sie wtrysków) podaczas jazdy na LPG od czasu do czasu trzeba troche pojeździc na PB żeby wtryski sie przeczysciły.

MARCIN
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

problem z przyspieszaniem

Post autor: MARCIN » 06 cze 2008, 22:45

Witam! Mam podobny problem z tym ze nie mam lpg, jest tylko benzyna , ale tez dzieja sie dziwne rzeczy: szarpie(prycha) przy przyspieszaniu, a gdy osiagnie okolo 2800 obrotow zaczyna jechac normalnie. Czy miales taki same objawy? A jesli chodzi o ten srodek do czyszczenia wtryskow czy to moze pomoc czy to tylko dziala przy lpg?
Najpierw sie witamy w odpowiednim dziale, pozniej psizemy o problemach
Ostatnio zmieniony 06 cze 2008, 22:48 przez MARCIN, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kylo99
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Adam
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI AEL 140KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Kontakt:

Post autor: kylo99 » 06 cze 2008, 22:47

Kolego moze najpierw bys sie przedstawil i przywitał ale w dziale do tego przystosowanym,

macieja910

Post autor: macieja910 » 06 cze 2008, 22:48

MARCIN, co do twojego pytania to preparaty czyszczace wtryski dzialaja i przy LPG i przy benzynie ;-)

adas81z
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: [ALL] bardzo nierowna praca na benzynie

Post autor: adas81z » 19 mar 2009, 22:38

tomeks6 pisze:witam,miałem problem zaraz po odpaleniu silnika:palił bez problemu "od strzału'' a później zaczynały sie dziać dziwne rzeczy: "przerzucał" cylindry prychał, nie chciał jechać nawet jak wcisnęło sie gaz do dechy.później nagle przy wyższych obrotach dostawał cugu. zacząłem od świec i nic,kabli nie mam bo są osobne cewki. już myślałem ,ze jakiś czujnik.o podpięciu pod komputer(teraz mam już swojego vaga to nie mam problemu) wyszło:wtryskiwacze benzyny ciągle otwarte.
rozwiązanie było proste: nalałem dobrego paliwa(verva) i płynu do czyszczenia wtryskiwaczy 200 km na benzynie i problem z głowy.obyło sie bez specjalnych kosztów :lol:
pozdrawiam
witam mam podobny problem mianowicie przy dodawaniu gazu szarpie tak do 3 tys potem juz jakos idzie ,,wymienilem swieczki przewody zamienialem cewki ,,,juz 3 mechanik zaprosil mnie do kantorku a dzis auto stoi u 4 i tez po calym dniu mi nic niepowiedzial ,,,auto tez przy dodaniu gazu pokaszluje ,,,powiedz mi kolego jaki to plyn czyszczacy wtryski pozdrawiam

mario1278
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: MARIUSZ
Rocznik: 2010
Moje auto: Allroad C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TDI 233KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic

Post autor: mario1278 » 24 mar 2009, 20:50

STP do benzynki nie puści od razu ,trzeba trochę pojeździć najlepiej wyjeździć cały bak.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja