witam,miałem problem zaraz po odpaleniu silnika:palił bez problemu "od strzału'' a później zaczynały sie dziać dziwne rzeczy: "przerzucał" cylindry prychał, nie chciał jechać nawet jak wcisnęło sie gaz do dechy.później nagle przy wyższych obrotach dostawał cugu. zaczą;łem od świec i nic,kabli nie mam bo są; osobne cewki. już myślałem ,ze jakiś czujnik.o podpięciu pod komputer(teraz mam już swojego vaga to nie mam problemu) wyszło:wtryskiwacze benzyny cią;gle otwarte.
rozwią;zanie było proste: nalałem dobrego paliwa(verva) i płynu do czyszczenia wtryskiwaczy 200 km na benzynie i problem z głowy.obyło sie bez specjalnych kosztów :lol:
pozdrawiam
[ALL] bardzo nierowna praca na benzynie
problem z przyspieszaniem
Witam! Mam podobny problem z tym ze nie mam lpg, jest tylko benzyna , ale tez dzieja sie dziwne rzeczy: szarpie(prycha) przy przyspieszaniu, a gdy osiagnie okolo 2800 obrotow zaczyna jechac normalnie. Czy miales taki same objawy? A jesli chodzi o ten srodek do czyszczenia wtryskow czy to moze pomoc czy to tylko dziala przy lpg?
Najpierw sie witamy w odpowiednim dziale, pozniej psizemy o problemach
Najpierw sie witamy w odpowiednim dziale, pozniej psizemy o problemach
Ostatnio zmieniony 06 cze 2008, 22:48 przez MARCIN, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: [ALL] bardzo nierowna praca na benzynie
witam mam podobny problem mianowicie przy dodawaniu gazu szarpie tak do 3 tys potem juz jakos idzie ,,wymienilem swieczki przewody zamienialem cewki ,,,juz 3 mechanik zaprosil mnie do kantorku a dzis auto stoi u 4 i tez po calym dniu mi nic niepowiedzial ,,,auto tez przy dodaniu gazu pokaszluje ,,,powiedz mi kolego jaki to plyn czyszczacy wtryski pozdrawiamtomeks6 pisze:witam,miałem problem zaraz po odpaleniu silnika:palił bez problemu "od strzału'' a później zaczynały sie dziać dziwne rzeczy: "przerzucał" cylindry prychał, nie chciał jechać nawet jak wcisnęło sie gaz do dechy.później nagle przy wyższych obrotach dostawał cugu. zacząłem od świec i nic,kabli nie mam bo są osobne cewki. już myślałem ,ze jakiś czujnik.o podpięciu pod komputer(teraz mam już swojego vaga to nie mam problemu) wyszło:wtryskiwacze benzyny ciągle otwarte.
rozwiązanie było proste: nalałem dobrego paliwa(verva) i płynu do czyszczenia wtryskiwaczy 200 km na benzynie i problem z głowy.obyło sie bez specjalnych kosztów :lol:
pozdrawiam