Świecą kontrolki ABS i ESP po wymianie maglownicy
Świecą kontrolki ABS i ESP po wymianie maglownicy
Wczoraj odebrałem z regeneracji maglownicę i od razu zawiozłem ją do mechanika.Po założeniu odbyłem jazdę próbną i ku mojemu zdziwieniu zaraz po ruszeniu zaświeciły się jednocześnie kontrolki od ABS i ESP.Wspomaganie działa dobrze,z maglownicy nic nie cieknie.Zauważyłem też iż hamulce są trochę słabsze.Moja maglownica posiada czujnik i zastanawiam się czy on nie ma czegoś wspólnego z tymi dolegliwościami.Dodaję że na postoju po odpaleniu komputer nie wykrywa żadnych usterek i w/w kontrolki się nie pojawiają.Przed naprawą wszystko było ok. Może miał już ktoś z Was taki problem?
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Już wszystko jasne."Fachowcy" którzy zmieniali przekładnie przekręcili kierowicę bez przekładni o jeden obrót w prawą stronę,więc jak jechałem na wprost komputer "widział" jakbym cały czas był w poślizgu.Całe szczęście,że nie to tylko jeden obrót a nie dwa bo już bym miał zerwaną taśmę od poduszki powietrznej.Co do usunięcia usterki,trzeba było zdjąć koło kierownicy , następnie przekręcić układem tak aby na VAG-u wartość wynosiła 0 stopni i przykręcić kierownicę.Jeszcze dodam że miałem ściągnięty przewód podciśnienia dochodzący do turbiny,a co za tym idzie hamulce praktycznie przestały mi działać.Jedno jest pewne już więcej nie oddam swojego samochodu do tych "kowali".
-
- Forum Audi A6 / A7