Moja Audi jak postoi kilka godzin to długo kreci przed odpaleniem, tak okolo 3 sek, natomiast każde nastepne odpalenie to normalnie juz pali.
Wtryskiwacze mam nóweczki, na VCDS pokazuje tylko uszkodzana świecę żarową na 2 cylindrze, a jest nówka prosto ze sklepu. Jakies pomysly?
Długo kreci przed odpaleniem
-
- Forum Audi A6 / A7
Długo kreci przed odpaleniem
A4 B7 Avant 3.0 Tdi Quattro BKN 204 KM
-
- Forum Audi A6 / A7
Mam podobny problem. czasami moja A6 potrafi bardzo długo kręcić? ale nie ma reguły. Czasami odpala normalnie. ostatnio do kontroli zatrzymała mnie policja i musiałem zgasić silnik trwało to kilka minut po czym chcę odpalić a silnik kręcił tak długo że się wystraszyłem i przekręciłem kluczyk na 0. potem odpalił normalnie. Zaraz po tym incydencie rozebrałem rozrusznik i wyczyściłem go przesmarowałem myśląc że to jego wina, ale się myliłem. Co to może być?
Wtryski badz nieszczelnosc na railu skoro wtryski nowe to sprawdzilbym metalowe rurki miedzy wtryskami a railami czy nie popuszczaja gdzied. Mialem taki sam problem po nocce albo paru godzinach postoju trza bylo dluzej zakrecic aby zapalil po wymianie wtryskow problem ustal.
Czipsy, Diagnostyka, Flashowanie UK
Rozrząd Audi A6 C6 2.7 TDI BPP.
Rozrząd Audi A6 C6 2.7 TDI BPP.
-
- Forum Audi A6 / A7
Mam podobny problem
Hey. Moje Audi też czasami po nocy długo kręci zanim odpali, nie często to się zdarza 3-4 razy w miesiącu.
Ale zauważyłem że po zgaszeniu silnika słychać syczenie z pod maski po lewej stronie. Czy to ma jakiś związek z tym?
Ale zauważyłem że po zgaszeniu silnika słychać syczenie z pod maski po lewej stronie. Czy to ma jakiś związek z tym?
Konrad A6 Avant 2.7 TDI 2006r
VCDS 12.10.3
Odblokowane ukryte menu
MPG zmienione na litry
visual parktronic ON
VCDS 12.10.3
Odblokowane ukryte menu
MPG zmienione na litry
visual parktronic ON