Pomoc przy felgach Skoda SuperB
Pomoc przy felgach Skoda SuperB
Witam posiadam Skode SuperB 1,9 tdi automat. Zakupiłem felgi od Merca w rozmaże 17 opony 215/45 i ET49 po założeniu 1 felgi i opuszczeniu lewarka moje pierwsze słowo to KUr.... itp itd auto wygląda jak nie powiem co, felga się schowała szpara między oponą a błotnikiem jest tak ogromna że szkoda gadać. Podpowiedzcie co można zrobić bo mnie szlak zaraz trafi tyle pieniędzy i w błoto
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Re: Pomoc przy felgach Skoda SuperB
Kolegu tutaj jedynie ratuja cie dolozenie dystansow/szersza opona / zawias w dol nic innego konkretnego nie wymyslisz lub zmiana felgiziomkes20 pisze:Witam posiadam Skode SuperB 1,9 tdi automat. Zakupiłem felgi od Merca w rozmaże 17 opony 215/45 i ET49 po założeniu 1 felgi i opuszczeniu lewarka moje pierwsze słowo to KUr.... itp itd auto wygląda jak nie powiem co, felga się schowała szpara między oponą a błotnikiem jest tak ogromna że szkoda gadać. Podpowiedzcie co można zrobić bo mnie szlak zaraz trafi tyle pieniędzy i w błoto
Tylko zanim ja sprzedam te felgi to ja pierdziu są w stanie idealnym opony super. Jestem tak Wkur..... że nie da się opisać dziś wymieniłem całe zawieszenie wszystko co możliwe, geometria przyszły fele i jeb tylko się pochlastać.
[ Dodano: 2014-04-24, 21:15 ]
A jakie ja mam do Skody mieć ET na 17 i 18 i jaką szerokość felg bo nic innego mi nie zostaje jak kupić felgi kolejne
[ Dodano: 2014-04-25, 09:22 ]
Tylko mnie zastanawia jedna rzecz patrząc na zdjecia SkuperB-ów na 17 opona 225/45 auto super wygląda tak jak bym chciał a na tych moich jak kaszana ?
[ Dodano: 2014-04-24, 21:15 ]
A jakie ja mam do Skody mieć ET na 17 i 18 i jaką szerokość felg bo nic innego mi nie zostaje jak kupić felgi kolejne
[ Dodano: 2014-04-25, 09:22 ]
Tylko mnie zastanawia jedna rzecz patrząc na zdjecia SkuperB-ów na 17 opona 225/45 auto super wygląda tak jak bym chciał a na tych moich jak kaszana ?
Z poprzednimi felgami dałem sobie już spokój po prostu wystawiłem je na sprzedaż i już trudno za błedy trzeba płacić. A czy takie będą pasować
Parametry felg
Nazwa: RH autec
Rozmiar: 17"
Szerokość J: 8,5
Rozstaw: 5x112
et: 30
Parametry felg
Nazwa: RH autec
Rozmiar: 17"
Szerokość J: 8,5
Rozstaw: 5x112
et: 30
Ostatnio zmieniony 07 maja 2014, 21:21 przez ziomkes20, łącznie zmieniany 1 raz.
Postanowiłem zakupić dystane czytając na necie powinieniem mieć ET37 więc do felg z ET 49 muszę wsadzić dystanse 12mm czy większe żeby wszystko cacy wyglądało. Chce również zakupić nowe opony bo okazało się że jedna z opon ma bułe z boku i chce zakupić oponki 215/50/R17 będzie to dobry pomysł ? aby tej luki między nadkolem a opona nie było zbyt dużej .