Audi A6 C5 Avant 4.2 quattro
- Adriano007
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adrian
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.4 170KM
- Paliwo: Benzyna
S6 zewnętrzna??Adriano007 pisze:Piękny samochód widać że zadbana sztuka. A czy decydując się na taki silnik nie chciałeś kupić S-ki lub RS-ki? One mają nietuzinkową stylistykę zewnętrzna która znacznie odróżnia je od seryjnych modeli.
Posiadam blokady do: 4.2 MPI łancuch : BAT, BAS, BBK jak by ktoś potrzebował.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Karol
- Rocznik: 2000
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0T CREH 340KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
Przez chwilę myślałem o S, ale po pierwsze trudno znaleźć, a po drugie koszt znacznie większy. Bardziej niż na konkretnym silniku (początkowo szukałem 2.7 T) zależało mi na zadbanym egzemplarzu, ale bardzo się cieszę że trafił się akurat 4.2Adriano007 pisze:Piękny samochód widać że zadbana sztuka. A czy decydując się na taki silnik nie chciałeś kupić S-ki lub RS-ki? One mają nietuzinkową stylistykę zewnętrzna która znacznie odróżnia je od seryjnych modeli.

- Adriano007
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adrian
- Rocznik: 1998
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
BrawoKarlos63 pisze:Bardziej niż na konkretnym silniku (początkowo szukałem 2.7 T) zależało mi na zadbanym egzemplarzu

no pewnie że wystarczy tylko zmienić te atrapy ale pakiet S czy RS trochę kosztujePisi pisze:a z przody wystarczy zmienic grill w masce i zderzaku na S6 i mamy z zewnątrz S6 i nikt nawet się nie kapnie że jest to 300-setka

Tak czy tak pozdro dla Ciebie Karlos63 i raz jeszcze wielkie gatki za furke. A jak ze spalaniem jak to u ciebie wygląda? Planujesz może LPG? A tak po za tym masz taki sam kolor nadwozia jak i moja i w sumie tyle mamy wspólnego. Reszta to inna bajka oczywiście na plus dla ciebie.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Karol
- Rocznik: 2000
- Silnik: 3.0T CREH 340KM
Dzięki Adriano 
Gazu nie planuję, potrzebuję dużego bagażnika, a szukając auta liczyłem się ze spalaniem.
Średnia z kompa wychodzi 10,9l i powiem szczerze że z moich obliczeń od dnia zakupu dokładnie tyle wychodzi. Przejechałem 3500 km, większość w trasie Łódź - Mielno. Większość w okolicach 120-140, oczywiście były też odcinki wolniejsze w okolicach 90, ale zdarzało się również wyprzedzanie max 230
. Oczywiście zdaję sprawę że jeśli będę się gdzieś spieszył to może być 2x więcej. Natomiast jest do zdecydowanie odpowiedni silnik do masy auta i na tym etapie pali mi mniej ni poprzednie A6 2.4 ośka w której spalanie od początku użytkowania miałem na poziomie 14l.
Pozdrawiam,
Karol

Gazu nie planuję, potrzebuję dużego bagażnika, a szukając auta liczyłem się ze spalaniem.
Średnia z kompa wychodzi 10,9l i powiem szczerze że z moich obliczeń od dnia zakupu dokładnie tyle wychodzi. Przejechałem 3500 km, większość w trasie Łódź - Mielno. Większość w okolicach 120-140, oczywiście były też odcinki wolniejsze w okolicach 90, ale zdarzało się również wyprzedzanie max 230

Pozdrawiam,
Karol
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Silnik: 4.2 326KM