A6 C6 3.0 TDI - czy wysypała się komuś skrzynia po CHIPIE
A6 C6 3.0 TDI - czy wysypała się komuś skrzynia po CHIPIE
Witam, zastanawiam się nad wgraniem nowej mapy do C6 3.0 TDI w Tiptroniku... i ciekawi mnie czy komuś wysypała się skrzynia Tiptronik po wyciągnięciu mocy do ok 280 km???
Czytałem wątek na temat 3.0 tdi BMK i w miarę fajnie się wszystko prezentuje lecz dwóch forumowiczów pisze że skrzynia TIP TRONIK długo po chipie nie pochodzi....
Czytałem wątek na temat 3.0 tdi BMK i w miarę fajnie się wszystko prezentuje lecz dwóch forumowiczów pisze że skrzynia TIP TRONIK długo po chipie nie pochodzi....
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
z tego co wiem max 550Nm i lepiej tego nie przekraczać, było trochę wątków o samym chipie jak i o skrzyniach.
Jeśli zrobisz to z głową w dobrej firmie to auto pojeździ, ale pamiętaj że żywotność spada jeśli ciągle będzie gaz do dechy.
tu masz pierwszy lepszy temat znaleziony w minutę:
viewtopic.php?t=17606&postdays=0&postorder=asc&start=0
Jeśli zrobisz to z głową w dobrej firmie to auto pojeździ, ale pamiętaj że żywotność spada jeśli ciągle będzie gaz do dechy.
tu masz pierwszy lepszy temat znaleziony w minutę:
viewtopic.php?t=17606&postdays=0&postorder=asc&start=0
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Kontakt:
Zdarza się że bez chipa padają jak to sam zauważyłeś.
Mają "określoną" żywotność zależna od eksploatacji.
Przy ok. 8 letnich autach trzeba się liczyć z przebiegami i zużyciem, nigdy nie masz pewności co Cię czeka.
Jeżeli ktoś zrobi chipa i po tygodniu padnie skrzyni to nie można mieć pretensji co do chipa, bo nijak ma się 7 dni do 200-300 tysięcy przebiegu i zużycia po takim czasie.
Mają "określoną" żywotność zależna od eksploatacji.
Przy ok. 8 letnich autach trzeba się liczyć z przebiegami i zużyciem, nigdy nie masz pewności co Cię czeka.
Jeżeli ktoś zrobi chipa i po tygodniu padnie skrzyni to nie można mieć pretensji co do chipa, bo nijak ma się 7 dni do 200-300 tysięcy przebiegu i zużycia po takim czasie.
Padać niby padają lecz jak narazie to na forum nikt nie napisał że padł mu TIP TRONIK- każdy pisze że padają....i nic więcej
Moja skrzynia też wydawała "mruknięcie" przy ostrej redukcji na 3 bieg, wymieniłem w niej olej i jak ręką odjął- działa pięknie a w samko zapewniali że wymiana nic nie pomoże.... może poprostu padają bo komuś było szkoda na wymianę oleju... i cisnął na maxa na każdych światłach....
Najbardziej interesuje mnie to czy padł komuś z forum Tiptornik w a6 c6 3.0 tdi po wgraniu wirusa. Chodzi o normalną jazdę tak jak ma to miejsce przed modyfikacją...
Moja skrzynia też wydawała "mruknięcie" przy ostrej redukcji na 3 bieg, wymieniłem w niej olej i jak ręką odjął- działa pięknie a w samko zapewniali że wymiana nic nie pomoże.... może poprostu padają bo komuś było szkoda na wymianę oleju... i cisnął na maxa na każdych światłach....
Najbardziej interesuje mnie to czy padł komuś z forum Tiptornik w a6 c6 3.0 tdi po wgraniu wirusa. Chodzi o normalną jazdę tak jak ma to miejsce przed modyfikacją...
Swięte słowa - zapytałeś się o padniętą skrzynie po prog. i cisza ale jak opisują tutaj to się sypią - ale u kogo??Filipppc6 pisze:Padać niby padają lecz jak narazie to na forum nikt nie napisał że padł mu TIP TRONIK- każdy pisze że padają....i nic więcej
U znajomego było 233PS tiptronik a po programie ma 560N i 280 PS i auto już zrobiło ok 60 tys km a auto jest po przebiegu - kto to może wiedzieć

miała palic 10l w miescie
!!!!!

- tolondo
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 2007
- Silnik: 2.4 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
witam sznowne grono
u siebie mam 286 km i 510nm po zmianie oprogramowania,soft zmieniony przy okolo 30 tys przebiegu przez pierwszego wlasciciela ja posiadam te auto od 150tys auto od nowsci w polsce i historia autentyczna.przy przebiegu 215 tys wysypala sie skrzynia ale calkowicie,ukrecil sie walek rozlecialo sie sprzeglo wszystkie tryby sie posypaly.nie bylo co regenerowac i to wszystko bez zadnych objawow nic sie nie dzialo,poprostu przy kolejnym mocnym wyprzedzaniu mocne uderzenie w bude i koniec jazdy,po jakim czasie skonczylo sie tez turbo.Ale to nie zmienia nic dalej jezdze z bananem na ustach i urzywam czesto to co mam pod maska
u siebie mam 286 km i 510nm po zmianie oprogramowania,soft zmieniony przy okolo 30 tys przebiegu przez pierwszego wlasciciela ja posiadam te auto od 150tys auto od nowsci w polsce i historia autentyczna.przy przebiegu 215 tys wysypala sie skrzynia ale calkowicie,ukrecil sie walek rozlecialo sie sprzeglo wszystkie tryby sie posypaly.nie bylo co regenerowac i to wszystko bez zadnych objawow nic sie nie dzialo,poprostu przy kolejnym mocnym wyprzedzaniu mocne uderzenie w bude i koniec jazdy,po jakim czasie skonczylo sie tez turbo.Ale to nie zmienia nic dalej jezdze z bananem na ustach i urzywam czesto to co mam pod maska
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Moze zdradz koszta . kupiles uzywke? tipatolondo pisze:witam sznowne grono
- tolondo
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 2007
- Silnik: 2.4 170KM
kupilem urzywana skrzynie bez mechatronika 2300zl zostal moj,ale skrzynia sie slizgala na moim wiec mechatronik po regeneracji od hukalowicza 1800 do tego sprzeglo 1900 zl plus 2 wymiany oleju kazda po 800 zl plus robocizna jakies 2000zl .narazie wszystko smiga milo i fajnie.Regeneracja turbo 1500zl to mniejwiecje tak wygladaja koszty
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Paliwo: Diesel
- Kontakt: