awaria mmi 3g audi a6 2009
awaria mmi 3g audi a6 2009
Witam mam problem z autem a dokładnie z mmi przestało mi reagować jest czarny ekran nie Działą mi wogule wszystko związane z tym czy jest jakiś sposób aby to reaktywować ,reanimować aby zaczął rozmawiać i działać
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Przykro mi teraz juz nie jestes w stanie nic zrobic , nie obejdzie sie bez lutowania koszt od 500 do 2000zl zalezy co firma sobie wymysli do naprawy , spróbuj jeszcze zadzwonic do aso moze postawia na nogi z trybu emergency download chociaz watpie bo u ciebie masz czarny calkowicie ekran a taki tryb to czerwony ekran
swoja droga moze powinnismy powiadomic organy scigania , za wrzucanie nie legalnych softow ktore z premedytacja uszkadzaja navi
swoja droga moze powinnismy powiadomic organy scigania , za wrzucanie nie legalnych softow ktore z premedytacja uszkadzaja navi
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
wlodi20 pisze:emergency download
--moze sprobuje uda sie i jaki sposob można to zrobic ale doczytałem się takiej informacji ze można to odratować oryginalna płyta z softem na niemieckim jakimś forum
Nie jestes w stanie tego zrobic sam uwierz , masz czarny ekran uwalony sterownik ktory trzeba postawic na nogi poprzez lutowanie , emergeny download dotyczy sytuacji gdzie np braknie ci pradu i nie ukonczysz aktualizacji
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Znowu zaczynasz kombinowac na wlasna rekewlodi20 pisze:właśnie mam dojście do automatów lutowniczych na pewno trzeba wy lutować kość EPROM i wgrać ponownie wszystko Tylko bym potrzebował wsadu to sterownika

własne spróbuje na własna rękę ponieważ jest możliwość odratowania bez wyjmowania tego problemu > A nie ja taki bigos się wpakowałem > może rozwinąć ten temat aby na przyszłość była rada wyjścia z tego problemu
[ Dodano: 2014-04-21, 15:02 ]
Bo znalazłem ofertę jednej firmy która to robi bez wyjmowania sterownika i lutowania> A na pewno vw-audi zostawiło sobie na pewno furtkę na taki problem
Pierwsze moje spostrzeżenie co zauważyłem jeden element co działa to napęd DVD w schowku mmi nie działa ale za pomocą kilku klawiszy można go odpalić napęd a jakie klawisze to return -- setup --power
[ Dodano: 2014-04-21, 15:16 ]
I myślę ze w napędzie jakiś sposób jest na uruchomienie bootladera mmi myślę ze musi być płyta bo doczytałem na jakimś niemieckim forum ze musi być specjalna płyta która ratuje sytuacje po wadliwej aktualizacji itp podobnych sytuacji z mmi
[ Dodano: 2014-04-21, 15:02 ]
Bo znalazłem ofertę jednej firmy która to robi bez wyjmowania sterownika i lutowania> A na pewno vw-audi zostawiło sobie na pewno furtkę na taki problem

[ Dodano: 2014-04-21, 15:16 ]
I myślę ze w napędzie jakiś sposób jest na uruchomienie bootladera mmi myślę ze musi być płyta bo doczytałem na jakimś niemieckim forum ze musi być specjalna płyta która ratuje sytuacje po wadliwej aktualizacji itp podobnych sytuacji z mmi
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
Różnie piszą na Forum, ale z przewagą na prostownik. Chodzi o to żeby nie było spadku napięcia, nie należy też otwierać drzwi itp.wlodi20 pisze:A mam takie małe pytanie musi być pod prostownikiem samochodu aby zrobić tą aktualizacje czy mogę odpalić silnik i to samo zrobić
Warsztat, naprawy Audi A6.