[A6 C5] Wskaznik ladowania akumulatora 16V
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
wszystko jest w porządku, na włączonym zapłonie pokazuje napięcie z akumulatora bo ładowanie nie działa na zgaszonym silniku i więcej nie będzie, podczas kręcenia rozrusznik pobiera sporo prądu a ładowanie nadal nie działa więc napięcie spada. a jak odpalisz to zaczyna pracować alternator i pokazuje wówczas napięcie jakie on wytwarzaponislaw pisze:A ja się podłącze pod temat jeżeli pozwolicie![]()
Mam pytanko ile ma wskazywać wskaźnik ładowania przed odpaleniem na zimnym silniku?
Bo u mnie pokazuje 12V ale jak kręcę spada tak na 10V (według wskaźnika podaje) a później pokazuje normalnie przed 16V po odpaleniu.
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam.
Mam przekłamania wskaźnika paliwa i temperatury płynu czyli wskazuje pół zbiornika a włącza się rezerwa, a temperatura płynu na zimnym wskazuje 70 stopni + 16V na woltomierzu.
Przelutowałem wszystkie połączenia na liczniku hot-air-em, zwykła lutownicą nie ma sensu podchodzić za dużo układów smd, można coś uszkodzić.
Efekt zerowy czyli usterki pozostały, pytałem różnych magików\mechaników i typują awarię stabilizatora. Wytypowałem układ o oznaczeniu J32C 338 ON, ale nic nie mogę znależć na jego temat, chodzi mi o charakterystykę.
Jak będę miał trochę czasu to rozbiorę licznik i pojadę do sklepu z elektroniką, może oni potwierdzą czy to jest ten stabilizator.
Wcześniej wymieniałem czujnik 4-pin od temperatury, wymiana nic nie dała.
Licznik jest Jagera o oznaczeniu 4B0920900Q 2003r.- Audi C5 1.9 TDI.
Jeżeli ktoś rozwiąże problem niech się odezwie.
Pozdrawiam. P.J.
Mam przekłamania wskaźnika paliwa i temperatury płynu czyli wskazuje pół zbiornika a włącza się rezerwa, a temperatura płynu na zimnym wskazuje 70 stopni + 16V na woltomierzu.
Przelutowałem wszystkie połączenia na liczniku hot-air-em, zwykła lutownicą nie ma sensu podchodzić za dużo układów smd, można coś uszkodzić.
Efekt zerowy czyli usterki pozostały, pytałem różnych magików\mechaników i typują awarię stabilizatora. Wytypowałem układ o oznaczeniu J32C 338 ON, ale nic nie mogę znależć na jego temat, chodzi mi o charakterystykę.
Jak będę miał trochę czasu to rozbiorę licznik i pojadę do sklepu z elektroniką, może oni potwierdzą czy to jest ten stabilizator.
Wcześniej wymieniałem czujnik 4-pin od temperatury, wymiana nic nie dała.
Licznik jest Jagera o oznaczeniu 4B0920900Q 2003r.- Audi C5 1.9 TDI.
Jeżeli ktoś rozwiąże problem niech się odezwie.
Pozdrawiam. P.J.
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzyszyof
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
Witam! Panowie właściciele A6 C5. Przy licznikach JAGERA w Naszych autkach po pewnym czasie występuje awaria która objawia się wychyleniem wskazówek w prawo. U mnie to ładowanie, paliwo i temp. płynu. Byłem u fachowca i stwierdził że pomoże tylko wymiana. Można korygować elektronicznie ale zakres tej regulacji jest niewystarczjący. Nie wiem czy przesunięcie mechaniczne przy demontażu pomoże. Z tego co pamiętam to powiedział że po pewnym czasie to się powtórzy. Podobno AUDI regeneruje te wskaźniki. Mam zamiar zapytać w serwisie. Słyszałem że regenerowane około 800PLN. Pozdrawiam!!!
Fan AUDI!!!!
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam
Wysłałem dzisiaj licznik do Żor na naprawę powyższych usterek.
Licznik poszedł tu: naprawalicznikow.pl, gwarancja 2 lata.
Wcześniej opisałem usterki i uzyskałem odpowiedź, że psują się silniczki krokowe + coś na płycie i jest to do naprawy.
Jak dostanę paczkę zwrotną to dam znać czy udało się naprawić.
Pozdrawiam. P.J.
Wysłałem dzisiaj licznik do Żor na naprawę powyższych usterek.
Licznik poszedł tu: naprawalicznikow.pl, gwarancja 2 lata.
Wcześniej opisałem usterki i uzyskałem odpowiedź, że psują się silniczki krokowe + coś na płycie i jest to do naprawy.
Jak dostanę paczkę zwrotną to dam znać czy udało się naprawić.
Pozdrawiam. P.J.
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
same silniczki widziałem na allegro po 100zeta i była to jedna aukcja a więcej nie szukałem i nie szukałem też nigdzie indziej więc jest możliwość, że gdzieś znajdą się tańsze. razem z wymianą na pewno wyjdzie dużo taniej. ja na razie skorygowałem u siebie ręcznie i zobaczę jak długo to pociągnie, jeśli wysypie się całkiem to dopiero wtedy wymieniam.kierowiec pisze:Witam! Panowie właściciele A6 C5. Przy licznikach JAGERA w Naszych autkach po pewnym czasie występuje awaria która objawia się wychyleniem wskazówek w prawo. U mnie to ładowanie, paliwo i temp. płynu. Byłem u fachowca i stwierdził że pomoże tylko wymiana. Można korygować elektronicznie ale zakres tej regulacji jest niewystarczjący. Nie wiem czy przesunięcie mechaniczne przy demontażu pomoże. Z tego co pamiętam to powiedział że po pewnym czasie to się powtórzy. Podobno AUDI regeneruje te wskaźniki. Mam zamiar zapytać w serwisie. Słyszałem że regenerowane około 800PLN. Pozdrawiam!!!
-
- Forum Audi A6 / A7
Dzisiaj przyszła paczka z Żor.
Wcześniej był kontakt telefoniczny, że płyta została poprawiona + trzy silniczki do wymiany.
Po zamontowaniu woltomierz pokazuje ok., paliwo ok., temperatury nie powiem bo nie chciało mi się wyjeżdżać ale wskazówka jest na 60 a nie jak wcześniej na 70.
Koszt naprawy 450 zł. - 1 silniczek 150 zł.
Banan na twarzy i spokój w sercu
Wcześniej był kontakt telefoniczny, że płyta została poprawiona + trzy silniczki do wymiany.
Po zamontowaniu woltomierz pokazuje ok., paliwo ok., temperatury nie powiem bo nie chciało mi się wyjeżdżać ale wskazówka jest na 60 a nie jak wcześniej na 70.
Koszt naprawy 450 zł. - 1 silniczek 150 zł.
Banan na twarzy i spokój w sercu