Witajcie,
już kiedyś miałem problem ze stałą rezerwą, ale teraz mam całkiem co innego.
Miałem 3/4 zbiornika i nagle wskazówka spadla na rezerwę - pokazywało jeszcze, że mogę zrobić ok 30km
podłączyłem pod VCDS:
00771 - Fuel Level Sensor (G)
błąd skasowałem i już nie powraca, ale rezerwa nadal jest, ba nawet nie rezerwa bo teraz to 0km do przejechania.
Przerabialiście temat? który czujnik? są trzy w zbiorniku.
z góry dzięki za podpowiedzi.
błędne wskazania paliwa - 00771
błędne wskazania paliwa - 00771
Pozdrawiam,
Witam
W zbiorniku są są 2 czujniki.
jeden w lewej komorze drugi w prawej
najczęstszą przyczyną takiej sytuacji jest brak styku we wtyczce która znajduje się w zbiorniku w komorze za pasażerem i łączy tam czujnik z komory za kierowcą.
trzeba odkręcić pokrywe zbiornika za pasażerem ( prawie pusty musi być) i przczyścić lub zacisnąć styki.
na forum było na ten temat
W zbiorniku są są 2 czujniki.
jeden w lewej komorze drugi w prawej
najczęstszą przyczyną takiej sytuacji jest brak styku we wtyczce która znajduje się w zbiorniku w komorze za pasażerem i łączy tam czujnik z komory za kierowcą.
trzeba odkręcić pokrywe zbiornika za pasażerem ( prawie pusty musi być) i przczyścić lub zacisnąć styki.
na forum było na ten temat
dzięki kolego za odp.
już miałem taką sytuację, ale wtedy wskazówka poleciała całkowicie do dołu i właśnie zrobiłem to, co napisałeś wyżej. teraz jest podobna sytuacja ale wskaźnik poziomu paliwa nie spad od razu dołu a spad na rezerwę i jak wyjeździłem jakąś ilość paliwa to siedzi już na samym dole.
mam ok 1/2 zbiornika, muszę zrobić jeszcze ok 200km i dopiero mogę rozebrać
[ Dodano: 2014-04-22, 16:50 ]
odkręciłem element za siedzeniem pasażera. pływak się "rozczepił" dolna część wypadła z "prowadnic" takich czpieni. włożyłem i wszystko GIT
już miałem taką sytuację, ale wtedy wskazówka poleciała całkowicie do dołu i właśnie zrobiłem to, co napisałeś wyżej. teraz jest podobna sytuacja ale wskaźnik poziomu paliwa nie spad od razu dołu a spad na rezerwę i jak wyjeździłem jakąś ilość paliwa to siedzi już na samym dole.
mam ok 1/2 zbiornika, muszę zrobić jeszcze ok 200km i dopiero mogę rozebrać
[ Dodano: 2014-04-22, 16:50 ]
odkręciłem element za siedzeniem pasażera. pływak się "rozczepił" dolna część wypadła z "prowadnic" takich czpieni. włożyłem i wszystko GIT

Pozdrawiam,