wymiana pakietu chrom?
wymiana pakietu chrom?
Witam chciałbym wymienic lub pomalowac chromowane elementy tzn listwy zgarniajace drzwi i wokól szyba na czarno a relingi,listwe tylnej klapy i pod przednimi lampami pod kolor czyli granatowy. co o tym sadzicie? mam tylko problem z demontażem listw przy szybach czytałem ze sa one nitowane a wiec trzeba rozebrac boczki podsufitówki?
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
z listwami wokół szyb jest właśnie ten kłopot że są nitowane, albo rozwiercasz nity albo bawisz się w oklejanie. co do malowania relingów i listew pod kolor to jakoś tego nie widzę, jeśli już proponował bym też je pomalować na czarno i to najlepiej mat. do tego celu polecam plastidip bo sam to robiłem w ten sposób, jeśli efekt nie będzie zadowalający to bardzo łatwo powrócisz do pierwotnego chromu.
- PiterekQuattro
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Chrom ladnie wyglada zwlaszcza na ciemnym kolorze. Ja mam pomalowana w kolor tylna listwe klapy i wyglada na moje lipa... Teraz bede ja demontowal na dniach i albo jakos zedre z niej farbe albo kupie uzywke chrom bo wszystko mam org chrom a listwe pomalowal wv kolor poprzedni niewiem po co moze rdza czy cos byla ale takie osobiscie ladniejsza jest dla mnie chrom listwa klapy. Ma ktos moze na zbycie ladna? Bo pewnie kupic bede musial (sedan).
Cześć. Audi A6 19''