Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5 ACK 2,8 193 KM] Gaśnie na gazie po wrzuceniu luzu

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
sbk?
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5 ACK 2,8 193 KM] Gaśnie na gazie po wrzuceniu luzu

Post autor: sbk? » 13 kwie 2014, 14:43

Witam,

Mam problem z moim Audi, auto gaśnie na gazie..

Przypadki gdy auto zgaśnie:

1. Gdy wcisnę sprzęgło przy zmianie biegów czy redukcji, obroty potrafią spaść do 200 po czym wrócą do normalnego stanu, a czasem auto po prostu gaśnie, bez żadnego zadławienia.

2. Po leciutkim dodaniu gazu na postoju, obroty czasem pofalują, potrafi zgasnąć

3. Gdy skręcam przy wolniejszej prędkości, ale nie jest to regułą, czasem potrafi zejść do 200 obr. i wrócić do normalnego stanu.

Auto stoi u gazownika, ponoć co mógł w komputerze to poprawił, filtry powymieniał, przepustnice przeczyścił, świece są nowe, tak samo jak kable WN, przeprowadził adaptację na benzynie i gazie, sonda jest w porządku, auto na gazie jeździ od 2007. Mówi, że cała instalacja wygląda na sprawną.

Auto na gazie ładnie ciągnie, nie przerywa, na benzynie chodzi bez zarzutów.

Gazownik postawił diagnozę: trzeba wymienić pompę wspomagania (po dłuższym kręceniu w miejscu kierownica stawia opór), czy słusznie? Co może wg. Was może być przyczyną takiego stanu rzeczy?

Awatar użytkownika
xoslox
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 AGA 165KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: xoslox » 13 kwie 2014, 16:41

Ja bym zaczął od VAGa i sprawdził błędy i korekty chwilowe na PB i na LPG, potem długie... Standardowe procedury przy problemach z LPG.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja