nie świeci lewy wsteczny
nie świeci lewy wsteczny
witam mam problem z lewym światłem wstecznym,nie świeci na kompie pokazuje spaloną żarówke więc ją wymieniłem i dalej nie świeci sprawdziłem i nie dochodzi do niej prąd,czy tak ma być że świeci tylko prawa czy coś jest nie tak,gdzie może być przyczyna,proszę o pomoc
marek
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: MaTyS
- Moje auto: A6 C7
- Rocznik: 2013
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Jeżeli tylne światła masz na ledach to masz jedno światło wsteczne, prawe
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2014, 07:13 przez MaTyS, łącznie zmieniany 1 raz.
ok sprawdze jeszcze raz
[ Dodano: 2014-04-02, 11:04 ]
sprawdziłem styki i są ok,sprawdziłem miernikiem i wygląda na to że w styku wstecznego w kostce cały czas jest prąd a po załączeniu wstecznego nic się nie zmienia natomiast w obudowie prądu już nie ma i nie świeci,porównałem z prawą kostką i tam w kostce prądu nie ma natomiast jak załącze wsteczny prąd pokazuje się i światełko świeci
[ Dodano: 2014-04-02, 11:04 ]
sprawdziłem styki i są ok,sprawdziłem miernikiem i wygląda na to że w styku wstecznego w kostce cały czas jest prąd a po załączeniu wstecznego nic się nie zmienia natomiast w obudowie prądu już nie ma i nie świeci,porównałem z prawą kostką i tam w kostce prądu nie ma natomiast jak załącze wsteczny prąd pokazuje się i światełko świeci
marek
sprawdziłem piny są czyste wyjąłem przewód wstecznego z kostki i podpiąłem go bezpośrednio do żarówki, też nie świeci potem podpiąłem zasilanie z innego gniazda i świeci ale to mi nic nie daje bo w takim wypadku wsteczny będzie się świecił przez cały czas może coś w czujniku w skrzyni a może po prostu on ma nie świecić tylko że po włączeniu wstecznego i wciśnięciu pedału hamulca pokazuje mi spaloną żarówkę lewy tył, czarna magia
marek