Witam Kolegów
Przeglądając forum natknołem sie na taki filmik na yotoube
i się strasznie zdziwiłem ponieważ na filmie auto ma przejechane 136tys
w 5840 godzin odczytanych z menu.
U mnie jest 323tys w 816 godz.
jak cofali licznik to chyba wyczyścili wszystko .
może sprawdzilibyście u siebie i dla porównania wpisali do tematu
w celu porównania przebiegów i godzin.
Pozdrawiam
Szacowanie przebiegu auta
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
To ze jezeli ktorys z komponentow, ktory mierzy ten czas zostal wymieniony na nowy, to zaczal go liczyc od 0, do tych 880 godzin. Nie od momentu produkcji auta, tylko od momentu wymiany;)Laser pisze:To wg Twojego wskazania brakuje u mnie niecałe 11000 godzin.
A co ma do przebiegu moduł nawi?
Do tego takie szacowanie jest troche bezcelowe, bo u mnie srednia predkosc to 58km/h - i patrzac na liczbe godzin i przedstawiony wzor powinienem miec prawie 400tys km.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Nie, jest to mozliwe jedynie:djid pisze:Rafał, czy przebieg ze skrzyni można wyciągnąć ogólno dostępnymi sposobami (VAG-COM, VAS, VAG-COMMANDER) ? Jeśli tak to czy możesz podpowiedzieć jak to zrobić, gdzie tego szukać.
- 6HP przy bezposrednim podpieciu do skrzyni biegow (zlacze polaczenia z samochodem), jeszcze nie dostepnym "ogolnie" urzadzeniem. Odczyt mozliwy dla sterownikow z immobilizerem (rok modelowy >=2006 hw 19.11.x) w reszcie, nie zawsze sa odpowiednie wpisy;
- multitronic wszystkie hw JG (Wiekszosc) niestety na dzien dzisiejszy konieczny demontaz sterownika z auta;
- DSG od roku modelowego 2006 albo 2007 (musialbym zerknac w rozpiske hardware'ow, niektore maja dostepne w blokach w innych trzeba czytac EEPROM)
- S-tronic (wzdluzne dsg) mam w przygotowaniu.
Mysle ze w okolicach wakacji bede w Wawce, jezeli masz dostep do podnosnika, to mozna odczytac i przebieg i warunki w jakich pracowala skrzynia... i zobaczyc jak wygladaja adaptacje, odczytac bledy, ktore monitoruje sterownik dla ZF'a... i wiele wiele innych rzeczy:)