[A6 C5 TDI] 110 KM -> 150 KM robić?
[A6 C5 TDI] 110 KM -> 150 KM robić?
koledzy po znajomości mam okazję zrobić sobie w bdb cenie wgranie nowego oprogramowania do mojego komputera seryjnego, które zmieni mi moc auta na ok 150 KM i zwiększy również znacząco moment obrotowy. Jechałem pokazowym passatem też z silnikiem AFN tak zrobionym i jestem pod ogromnym wrażeniem, ale napiszcie mi proszę czy to bezpieczne i co ewentualnie ryzykuję?
osoba która mi to ma zrobić ma duże doświadczenie i twierdzi, że to bezpieczne, nigdy nie miała żadnych awarii w związku ze zmianą softu
osoba która mi to ma zrobić ma duże doświadczenie i twierdzi, że to bezpieczne, nigdy nie miała żadnych awarii w związku ze zmianą softu
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
AFN to juz leciwe jednostki z dosyc mocno wyeksploatowanym ukladem wtryskowym [pompa wtryskowa/wtryski] , takze 150 PS z seryjnego ukladu wtryskowego to marzenie ściętej głowy
Teraz te silniki wychodza średnia miedzy 130-140 PS z tym, że egzemplarze ktore maja po 140 PS to już "białe kruki"
Zanim cokolwiek zrobisz [wgrasz/wlutujesz] zrob pelna diagnostyke auta , sprawdz czy trzyma parametry seryjne i jak masz mozliwosc to shamuj. Potem oddaj auto w rece osoby , ktora ma o tym pijęcie , a bedziesz sie jeszcze dlugo cieszyl autem.
Teraz te silniki wychodza średnia miedzy 130-140 PS z tym, że egzemplarze ktore maja po 140 PS to już "białe kruki"
Zanim cokolwiek zrobisz [wgrasz/wlutujesz] zrob pelna diagnostyke auta , sprawdz czy trzyma parametry seryjne i jak masz mozliwosc to shamuj. Potem oddaj auto w rece osoby , ktora ma o tym pijęcie , a bedziesz sie jeszcze dlugo cieszyl autem.
197PS/400Nm - powered by edc-tuning.pl